Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 16 juni 2008

Landelijke Dag van de Architectuur ook in Delft

Op zaterdag 21 juni vindt de landelijke Dag van de Architectuur plaats met als thema Politiek en Architectuur. De Dag van de Architectuur is een landelijk initiatief van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten.

Uiteraard doet Delft, als creatieve stad, ook mee aan deze landelijke architectuurdag Op initiatief van Delft Design, TOP en in nauwe samenwerking met de gemeente Delft is er een programma opgezet.

Met de Dag van de Architectuur wil de branchevereniging en Delft Design bewoners van Delft kennis laten maken met enerzijds gebouwen die het ambtelijk apparaat huisvesten. Is de functie van het gebouw van invloed op de architectuur ervan? En, anderzijds, met gebouwen die volop in de Delftse politieke belangstelling staan.

Tijdens deze dag zijn er vijf locaties te bezoeken waar een korte toelichting of rondleiding gegeven wordt, met als invalshoek het dagthema.
- Het gemeentelijke kantoor aan de Barbarasteeg
- Het gemeentelijk kantoor aan de Phoenixstraat
- Het Vermeerhuis

- Het Armamentarium

- Bacinol

Programma in Delft:
12.00 uur start in het Techniek Ontmoetings Punt door wethouder Lian Merkx 12.30 -16.00 uur mogelijkheid om de geselecteerde gebouwen te bezoeken 16.30 -18.00 uur debat in TOP o.l.v.Jasper van Zwol (bestuurslid Delft Design).

Tijdens het debat presenteren deskundigen een aantal stellingen binnen het thema Politiek en Architectuur, waarna de bezoekers worden uitgenodigd om hierop te reageren.

Bij de stellingen wordt gedacht aan onder ander de functies van de vrijkomende gemeentelijke kantoren als het nieuwe stadskantoor er staat, de functie van het Armamentarium bij het vertrek van het Legermuseum en de rol van enerzijds het Rijk en anderzijds de gemeente Delft. Maar ook de rol van de gemeente tijdens het ontwerp van het Vermeercentrum en de huidige functie van het gebouw en de toekomst van Bacinol, in termen van slopen of verplaatsen en de rol van de creatieve industrie.

Informatie is te krijgen in het Techniek Ontmoetings Punt, Hippolytusbuurt 14, Delft.

************



Ingezonden persbericht