Gemeente Grave

Zaterdag 21 juni as. Open Dag stadhuis Grave en BHIC

Zaterdag 21 juni van 10.30 - 16.00 uur opent de gemeente de deuren van het nieuwe stadhuis aan de Arnoud van Gelderweg. Het pand, bekend om zijn transparantie, zal geheel naar dit thema het publiek toegang bieden tot alle ruimtes. Dus ook de plekken die normaal gesproken niet publiekelijk toegankelijk zijn. De Open Dag is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Activiteiten en presentaties

De Open Dag is primair bedoeld om het publiek kennis te laten maken met het gebouw en de bijzondere architectuur. Na een lange bouwperiode, die gepaard ging met veel publiciteit, kan nu iedereen het veelbesproken resultaat zelf aanschouwen. Om de Open Dag luister bij te zetten zijn er ook diverse activiteiten in en om het nieuwe gebouw georganiseerd. Het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC), dat in hetzelfde pand gevestigd is, houdt ook een Open Dag. De ruimten van het BHIC zijn te bezoeken en er worden lezingen, filmvoorstellingen e.d. georganiseerd. Voor het programma van het BHIC zie www.bhic.nl


· De projectenwinkel is open voor het publiek.


· Er kan gekozen worden voor een rondleiding door het gebouw of u kunt op eigen houtje door het gebouw lopen.


· Bij diverse afdelingen zijn er presentaties en activiteiten over allerlei projecten en werkzaamheden die de gemeente uitvoert.


· De politie, waarvan het loket-Grave ook in het pand gehuisvest is, geeft ook acte de precense.


· Met de hoogwerker van de brandweer kunt u - tegen betaling van 50 cent (het geld is bestemd voor een goed doel) - een kijkje van boven nemen op het begroeide dak van het gebouw. Verder verzorgt de brandweer uitleg over taken en werkwijzen.


· Het Regionaal Milieubedrijf verzorgt uitleg over afvalverwerking en -verwijdering.


· Geïnteresseerden kunnen een cartoon (portret) van zichzelf laten tekenen als herinnering aan de Open Dag.


· Er zijn ook activiteiten voor kinderen, o.a. schminken en een prijsvraag.


· Bij de aanleg van de parkeerkelder zijn restanten van stadswallen gevonden. Die zijn weer zichtbaar gemaakt in de garagevloer. Amateur-archeoloog Jo de Wit geeft uitleg over deze wallen en laat opgegraven vondsten zien.


· De Gemengde Zangvereniging Grave zal in de publiekshal een optreden verzorgen. Aan de buitenzijde van het gebouw verzorgt de Thompson Bridge Band voor een muzikale noot.

De Open Dag wordt georganiseerd door de gemeente Grave en het BHIC. Wij nodigen iedereen van harte uit om het stadhuis te komen bekijken. Uiteraard krijgt elke bezoeker een kopje koffie of een glaasje fris aangeboden in de spiksplinternieuwe bedrijfskantine.

Informatie Cluster Communicatie (0486) 477 214.