Ingezonden persbericht


Mobiel GPS Voetbal Kampioenschap in Utrecht

NavBall, mobiel GPS voetbal, beleefd zijn eerste kampioenschap in het centrum van Utrecht op zaterdag 21 juni tijdens het Festival of Games.

NavBall is een multiplayer GPS game gebaseerd op de regels van voetbal en verenigt de virtuele en echte wereld tot een inspannende vernieuwende game.

Zaterdag 21 juni tijdens de laatste dag van het Festival of Games vinden de eerste NavBall kampioenschappen plaats.
Bij NavBall strijden twee teams van elk elf spelers 30 minuten lang om zoveel mogelijk virtuele goals te maken, de game wordt hiertoe op de mobiel geïnstalleerd. Een virtuele bal wordt in een virtueel doel geschoten door in de echte wereld, met je team een juiste schotformatie te vormen. Dit vergt dus enige conditie omdat er veel gelopen en gerent wordt door het centrum van Utrecht. Als er wordt geschoten door het team volgt er direct feedback en weet je of je raak of mis hebt geschoten. Gedurende de game wordt je ook op de hoogte gehouden van de score van het andere team.

Iedereen kan meedoen. Als individu wordt je in een team geplaatst. Men kan zich ook inschrijven als team van minimaal 6 personen. Er zijn leentoestellen voor de deelnemers om NavBall mee te spelen. Ieder team speelt op zaterdag 21 juni een wedstrijd van een half uur. De NavBall wedstrijden vinden op dezelfde dag plaats als het NK-gaming in Utrecht. Startpunt is bij de Nicolaikerk, Nicolaaskerkhof 8 in Utrecht. Inschrijven en meer informatie vind je op: www.nlgd.nl/urbangame

Voor meer informatie voor de pers:

Stichting NLGD
Pearl Hartgers
06-21580029
E-mail: pr@nlgd.nl
www.NLGD.nl/urbangame