Gemeente Zijpe


2008-05-28 Zijper Veteranendag
.

De gemeente Zijpe heeft 22 juni uitgeroepen tot Zijper Veteranendag. Voor deze dag zullen jaarlijks de veteranen die wonen in Zijpe worden uitgenodigd voor een samenzijn. Voor 2008 zal de Zijper Veteranendag echter op 21 juni plaatsvinden, dit omdat 22 juni een zondag is.

Op 29 juni 2005 is voor de eerste keer de Nederlandse Veteranendag georganiseerd. De Veteranendag is een dag van waardering en erkenning voor het werk en de prestaties van de militaire veteranen.

Onder veteraan verstaat het ministerie van Defensie:

Alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband.

De gemeente Zijpe wil ook bijdragen aan de maatschappelijke erkenning voor de 'eigen' veteranen. Om die reden zal in 2008 de eerste Zijper Veteranendag worden georganiseerd. De veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut zullen voor deze dag persoonlijk worden uitgenodigd. Het zou kunnen dat u wel een militaire veteraan bent, geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel graag aanwezig wilt zijn tijdens de Zijper Veteranendag. In dat geval kunt u contact opnemen met het taakveld communicatie, Linda van der Gulik, 0224 574101 of l.vandergulik@zijpe.nl Wilt u dit in verband met de organisatie van de dag zo snel mogelijk laten weten?