Ingezonden persbericht

Zaterdag is Basel DE plek in Zwitserland waar de kleur oranje de boventoon zal voeren. Is het niet door de Oranjesupporters zelf, dan wel door de versieringen en oranje omhulsels die de stad in zijn enthousiasme heeft aangebracht. De fanzones zijn klaar en op de fancamps in de onmiddelllijke nabijheid van de stad is nog plenty plek.

Nog even de belangrijkste weetjes op een rijtje:

Fanzones
Aan de 3,2 kilometer lange Fanboulevard van Basel vind je twee Public Viewing zones. De eerste is de Kaserne-Rivièra aan de noordelijke oever van de Rijn, vlak naast de Mittlere Brücke. Hier vindt zaterdag 21 juni het Oranjesupportersfeest plaats. De tweede fanzone is op de Münsterplatz, midden in historisch Basel. In de beide feestzones samen is er plek voor zon 50.000 fans. Bij capaciteitsgebrek wordt een extra Public Viewing zone gecreëerd met een mobiel videoscherm.
De grootste fanzone iets buiten de stad tussen Liestal en Bubendorf is Das 9. Stadion (het negende stadion). Hier is in de vorm van een sportarena een tijdelijk complex aangelegd met echte stadionsfeer en plek voor 10.000 fans. De wedstrijden zijn hier op twee mega-screens te volgen. Het culinaire aanbod is speciaal aan de Nederlandse smaak aangepast.
Meer: http://www.euro08.basel.ch en http://www.9-stadion.ch

Fancamps
Extra accommodatie voor supporters is te vinden in verschillende fancamps even buiten Basel die makkelijk met auto en openbaar vervoer bereikbaar zijn. In het fancamp Pratteln kun je met eigen tent terecht, maar er ook een huren voor 1 of 2 personen, inclusief ontbijt. Een aanpalend evenemententerrein en showarena zorgen voor de juiste sfeer. In het TCS-Fancamp omgedoopt tot Oranjedorp naast Das 9. Stadion is plaats voor 3000 gasten. Fancampgasten die op de speeldag vòòr 14.00 uur ingecheckt hebben, doen mee aan de verloting van 4 toegangskaarten voor de kwartfinalewedstrijd van Oranje.
Meer: http://www.fancamps.net

Algemene site Basel Tourismus: http://www.basel.com

Oranjespelers draaien rondjes in Grindelwald:
Wie het verdere verloop van het EK in Zwitserland meemaakt of er binnenkort de zomervakantie gaat doorbrengen, moet absoluut een keertje naar Grindelwald in het Berner Oberland. De gondelbaan Männlichen schildert na ieder doelpunt van Oranje een van zijn gondels oranje en zet de naam en het rugnummer van de doelpuntmaker erbij. Er zijn al 9 oranje gondels in omloop en men hoopt op nog veel meer Leuk toch om tijdens je vakantie in een Sneijder-, Van Persie- of Van Bronckhorst-gondel te zweven?

Dit is het laatste EK-journaal over Zwitserland. Wij wensen alle fans een grandioos feest in Basel en het Nederlands elftal een vierde zege op Zwitsers grondgebied. Wij geven het stokje door aan onze Oostenrijkse collegas en zeggen alleen nog maar: Hup Holland Hup!