Ingezonden persbericht

Dordrecht, 21 juni 2008

De Hoop verwelkomt drieduizend bezoekers tijdens open dag

Oprichter De Hoop bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

DORDRECHT Stichting De Hoop in Dordrecht heeft tijdens de open dag van zaterdag 21 juni 2008 ongeveer drieduizend bezoekers mogen verwelkomen. De open dag werd extra feestelijk doordat de heer Jac. Hogeweg, de oprichter van De Hoop, werd bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding ontving Hogeweg uit handen van burgemeester Bandell van Dordrecht.

De heer Jac. Hogeweg was blij verrast met zijn bevordering van Ridder in de Orde van Oranje Nassau tot Officier in diezelfde Orde. Een dergelijke bevordering was in acht jaar niet voorgekomen in Dordrecht. Honderden bezoekers bedankten de heer Hogeweg met een staande ovatie voor zijn inzet voor De Hoop. Hoewel hij aftreedt als voorzitter van de Raad van Toezicht van De Hoop, blijft de heer Hogeweg lid van dezelfde raad. Zoals hij zelf zegt: De Here God heeft mij een levenslange taak gegeven .

Hoofdspreker tijdens de open dag was zendelinge Jackie Pullinger. In Hong Kong werkt zij met verslaafden en prostituees. Zij deed een krachtige oproep aan de bezoekers om de kwetsbaren van de samenleving te helpen. Velen voelden zich aangesproken. Dit bleek uit de vele gesprekken die naderhand plaatsvonden.

De samenzang stond onder leiding van gospelzanger Gerald Troost en band. Verder waren de gebouwen van De Hoop open voor bezichtiging, werden er workshops gehouden en was er een markt. Voor de kinderen waren er onder andere optredens van de Kids Crew en theatergroep Fonkel. De open dag was live te beluisteren via GrootNieuwsRadio 1008AM.
Tijdens de open dag is er naar schatting vijfduizend euro opgehaald voor De Ark, een belangrijk fondswerfproject van De Hoop op dit moment.

Stichting De Hoop is een instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van verslaving, psychosociale en psychiatrische problematiek. Ook heeft De Hoop preventieprojecten voor kinderen, tieners, jongeren en ouders.