Gemeente Haaksbergen

Twente fietst
Door het organiseren van een grote fietstocht op zondag 22 juni a.s. gaat Stichting Twente Fietst voorzien in de complete behoefte van alle basisscholen in Twente aan fluorescerende fietshesjes voor hun leerlingen.

De totale behoefte is vastgesteld op 38.000 stuks. De fietstocht krijgt het karakter van een sponsorrit, waarbij de hoofdsponsoren Menzis en Regio Twente* en de subsponsoren Rabobank en Kamer van Koophandel Oost Nederland de gereden afstand van de deelnemers zullen omzetten in de aanschaf van hesjes.

De actie begunstigt de kinderen op de Twentse basisscholen. De fluorescerende hesjes dragen vooral in de donkere wintermaanden sterk bij aan de zichtbaarheid van fietsende kinderen (van 4 tot 12 jaar) in het verkeer, op weg van en naar school, gym of zwemles. De afgelopen maanden zijn alle 364 basisscholen in Twente aangeschreven, waarbij een totale behoefte aan maar liefst 38.000 hesjes is vastgesteld. Ook inhoudelijk zijn de reacties van de scholen buitengewoon enthousiast.

De doelgroep bij de sponsorrit op zondag 22 juni a.s. vormen alle inwoners van Twente die recreatief of sportief fietsen, afstanden kort en lang. De organisatie beoogt minimaal 7.500 mensen aan het fietsen te krijgen.

Lees hier meer informatie over dit evenement en de opstapplaatsen in Twente

(* het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten)