Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Tentoonstellingen Paul Koppers - Seven Scenes

Seven Scenes - Paul Koppers Op zondag 22 juni om 15 uur opent in het Stedelijk Museum Roermond de expositie Seven Scenes met daarin werk van Paul Koppers. Hij is een meester in de techniek van de kleurenets. Met een groot aantal kleurenetsen en schilderijen wordt een deel van zijn werk van de afgelopen jaren gepresenteerd in zeven thema´s: de Seven Scenes. De expositie is te zien t/m 20 oktober.

Paul Koppers, meester in de techniek

In de expositie is het werk van de afgelopen jaren verdeeld over zeven themas. Deze `Seven Scenes´ dragen titels als Origin, Transformations en Tidal. De titels verwijzen weer naar het gemeenschappelijke thema van oorsprong en veranderlijkheid, dat steeds terugkeert in zijn kunstwerken.

Bijzonder is de door Koppers gehanteerde technieken. De kleurenetsen komen bijvoorbeeld tot stand in een combinatie van meerdere druktechnieken: zoals diepdruk, hoogdruk en vlakdruk. Deze technieken worden vaak in één beeld gecombineerd. De schilderijen ontstaan eveneens in een combinatie van verschillende technieken en materialen - zoals olieverf, acryl en drukinkten - op een ondergrond van zwaar canvas/zeildoek. Deze combinatie van technieken heeft een verbluffend resultaat op de uiteindelijke afbeelding.
Bij de expositie verschijnt een publicatie waarin het getoonde werk is opgenomen.

Naast zijn professie als beeldend kunstenaar was Paul Koppers vakdidacticus beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Hij gaf o.a. les op de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht. Tevens maakte hij (samen met een collega) een bijzonder succesvolle methode voor de beeldende vorming in het basisonderwijs, genaamd "Tekenvaardig". Op vele scholen in Nederland, België en Noorwegen is deze methode nog steeds in gebruik.

Opening op 22 juni a.s.

De expositie zal worden geopend op zondagmiddag 22 juni om 15.00 uur door Wim Kemp, wethouder voor Cultuur. Het werk van Koppers wordt toegelicht door Ridsert Hoekstra, conservator van het Stedelijk Museum. Tijdens de opening maakt Jazzquartet Gert Arts muziek.

Paul Koppers Seven Scenes 22 juni t/m 20 oktober 2008 Andersonweg 4, 6041 JE Roermond Geopend: dinsdag t/m vrijdag 11 17 uur; zaterdag, zondag 14 17 uur T 0475 333496 E museum@roermond.nl

Publicatiedatum: 11-6-2008 Bijgewerkt: 11-6-2008