NCRV

30 Hoog

30 Hoog in gesprek met 'eeuwige jonge hond' Ed Nijpels

Zondag 22 juni

19.45 uur, Nederland 2

In de tweede aflevering van het NCRV-programma 30 Hoog, de nieuwe reeks televisie-interviews van Frénk van der Linden, is zondag 22 juni politicus Ed Nijpels te gast. Zo confronterend als het gesprek in de eerste aflevering met Youp van ât Hek was, zo vertrouwelijk is het interview met Nijpels. De onvoorbereide Frénk, die pas enkele ogenblikken van tevoren in een kort filmpje te zien krijgt wie er in de Amsterdams IJ-Toren uit de lift stapt, gaat direct met hem de diepte in.

Hoe is het om als 'eeuwige jonge hond' op leeftijd te raken? Wat deed het hem dat hij door Frits Bolkestein van de VVD werd afgeschilderd als een intellectueel lichtgewicht? Welke levenslessen heeft hij geleerd? Ed Nijpels vertelt naar eigen zeggen voor het eerst over de ernstige gezondheidsproblemen die hem overvielen toen hij politiek op zijn hoogtepunt was. Ook gaat hij in op vragen over Het Gerucht, de zaak waarin een VVD-Kamerlid hem ervan betichtte dat hij zich had laten chanteren met zijn vermeende homoseksualiteit.

Met zijn onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid realiseert Frénk van der Linden in 25 minuten een diepte-interview. Hij tilt de gesprekken boven het alledaagse uit en levert een boeiend inkijkje in het leven van prominente Nederlanders.