Gemeente Zoetermeer

Activiteiten 30 jaar Natuur- en Milieueducatie

Stadsboerderij Het Buitenbeest, de natuurtuin en Natuur- en Milieueducatie in Zoetermeer bestaan dit jaar dertig jaar. Stadsboerderij De Balijhoeve viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan. Team Natuur- en Milieueducatie viert het jubileum met allerlei activiteiten rond het thema vuur, aarde, lucht en water.

Stempelkaart

Alle activiteiten vinden plaats in en rond indianententen. Kinderen kunnen een folder met stempelkaart halen in een van de tipi's op de verschillende plaatsen waar de festiviteiten georganiseerd zijn. Kinderen die een volle stempelkaart inleveren, horen in het najaar waar zij hun verdiende cadeautje kunnen ophalen.

Zondag 22 juni: regenmeter maken

Wordt het een droge of een natte zomer? Kinderen die op zondag 22 juni een bezoek brengen aan stadsboerderij Het Buitenbeest, kunnen dat straks zelf meten. Op die dag kunnen zij van 14.00 tot 16.30 uur aan de slag met het maken van een regenmeter. Het adres van Het Buitenbeest is Voorweg 93.

Zondag 22 juni: zomerfeest

Stadsboerderij De Balijhoeve viert zondag 22 juni van 13.00 tot 16.00 uur het zomerfeest. Er is van alles te beleven: schapen worden van hun dikke wintervacht ontdaan, er zijn demonstraties wolspinnen en er zijn kinderactiviteiten als punniken, wol plakken en schaapscheren op een houten kunstschaap. Bezoekers kunnen zelf ook een poging wagen om wol te spinnen. Verder kunnen liefhebbers een vers geschoren vacht kopen. Het adres van De Balijhoeve is Kurkhout 100.

Midzomeravondfeest vervalt

In verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal komt het geplande midzomeravondfeest op 21 juni bij stadsboerderij De Balijhoeve te vervallen.