Stadsdeel Zeeburg

Zinderende strijd in de finale van de StadsSpelen

19 juni 2008

Bloed, Zweet en Tranen. Het heeft de deelnemers van Zeeburg ongetwijfeld de nodige moeite en energie gekost in de voorrondes en halve finale, maar hun strijdlust is het dubbel en dwars waard geweest. Op zondag 22 juni strijden maar liefst acht Zeeburgse teams voor de overwinning in de finale van de StadsSpelen op de Dam. In de competities dans, koken en voetballen showen zij hun talenten aan een groot publiek.

Gouden Amsterdammer

Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm: "De teams strijden niet alleen voor hun persoonlijke overwinning, maar ook voor stadsdeel Zeeburg. Alle overwinningen van de deelnemers uit een stadsdeel worden bij elkaar opgeteld. Het stadsdeel met de meeste punten wint. Zeeburg zit in de finale in de competities koken, dansen en voetbal. We staan momenteel in de middenmoot, maar alles is nog mogelijk om het felbegeerde 'Gouden Amsterdammertje' in de wacht te slepen!"

Foto: De voorronde van de StadsSpelen in Studio K.

Finalisten Zeeburg

Wie zijn eigenlijk de Zeeburgse finalisten van de StadsSpelen?
1. DAP - dans

2. Wa Wa's - stadskeuken

3. Tafel van T10N - stadskeuken

4. Little Masterboys - voetbal

5. Streetladies 11 - 15 jaar - voetbal

6. Masterboys 11 - 15 jaar - voetbal

7. Masterboys 16 jaar en ouder - voetbal

8. Menno Post van restaurant Ron Blaauw - profkoks

Nico Papineau Salm: "Ik wens de deelnemers van Zeeburg heel veel succes toe zondag! Ik hoop dat zij hun talenten met veel passie en strijdlust laten zien. Dan hoop ik uiteindelijk zondagavond de prijzen aan Zeeburgse winnaars te kunnen uitreiken."

Tijd en plaats

De finale vindt vanaf 12.00 uur plaats op De Dam. Kom langs en moedig de strijdlustige helden van Zeeburg aan. De prijsuitreiking is om 20.00 uur.

Wat zijn de StadsSpelen?

De StadsSpelen is de spannende strijd tussen de inwoners van de Amsterdamse stadsdelen. Ruim 3.000 Amsterdammers hebben hun talent getoond in de competities dans, koken, muziek, voetbal, verhalen vertellen en quiz. Deelnemers strijden om het felbegeerde `Gouden Amsterdammertje', maar kunnen onder andere ook prijzengeld in de wacht slepen. Kijk voor meer informatie op www.stadsspelen.nl.