Ingezonden persbericht

Persbericht 12 juni 2008

Entree gratis tijdens "Swifterbantdag" in Nieuw Land

Lelystad- Nieuw Land heeft sinds 24 april j.l. een nieuwe vaste presentatie: OER! de nieuwe Steentijd in Flevoland. In het teken van deze prehistorische, unieke cultuur gaat Nieuw Land op zondag 22 juni terug in de tijd tijdens de Swifterbantdag in samenwerking met de SPNF (Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland). Nieuw Land is op deze speciale dag gratis toegankelijk!

Op het grote plein voor Nieuw Land worden er vanaf 11.30 uur diverse demonstraties gehouden. Leden van de SPNF zullen u o.a. laten zien hoe men in de prehistorie hout en vuursteen bewerkte. Ook zijn er demonstraties van andere handvaardigheden zoals pottenbakken.
De hele dag worden er korte rondleidingen gegeven door de nieuwe Swifterbant presentatie OER! én speelt theatergroep Bombarie op gezette tijden een stuk over deze unieke prehistorische cultuur.

Dus, stap op 22 juni met ons mee terug in de tijd en laat de nieuwe Steentijd herleven. Terug naar OER! Durf jij het aan?

In het kader van de nieuwe tentoonstelling OER! volgt op 26 september a.s. een workshop Prehistorisch Koken en wordt er op 30 oktober a.s. een symposium georganiseerd over deze boeiende Swifterbantcultuur. Houd voor meer informatie onze website in de gaten: www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land vindt u aan de Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA te Lelystad.



Ingezonden persbericht