Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Unieke expositie en veiling van Herman Brood.

Kaatsheuvel, 11 juni 2008

Stichting Comité Gehandicapten Midden Brabant nodigen u uit op onze exclusieve Herman Brood kunstveiling op zondag 22 juni 2008 in Chalet Fontaine te Kaatsheuvel van 13.00-18.00 uur.

De Stichting Comité Gehandicapten bestaat uit een actief bestuur van mensen uit het bedrijfsleven die samen met een groot aantal vrijwilligers uit de lokale gemeenschap, zich tot doel hebben gesteld hun verstandelijk gehandicapte medeburgers jaarlijks een daverende feestdag te bezorgen. Het comité is opgericht in 1982 en vierde daarom vorig jaar haar 25 jarig bestaan met een extra verrassing, namelijk een uitvoering van de musical Annie in het Efteling theater. Deze geste is zo positief ontvangen, dat het comité dit, naast de feestdag, tot een extra en jaarlijks terugkerend evenement heeft gemaakt. Voorwaarde blijft natuurlijk wel, dat de benodigde financiën stabiel blijven. Daarvoor verzamelen wij donaties en welwillend ter beschikking gestelde goederen en diensten.

Nu vinden we het ook belangrijk dat de maatschappelijke betrokkenheid vergroot word. Zo zijn we op het idee gekomen om een veiling te organiseren waar schilderijen worden geveild die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke handicap. Ook zal de grootste Herman Brood galerie van Nederland aanwezig zijn met o.a. het laatste unieke werk voor zijn dood. Er worden een 30 tal kunstwerken gepresenteerd en geveild in aanwezigheid van Xandra Brood.

Deze middag wordt geadopteerd door twee bedrijven; Maton groep, Waalwijk en Chalet Fontaine, Kaatsheuvel, tevens worden u deze middag de hapjes en drankjes aangeboden. De opbrengst van deze veiling komt volledig ten goede aan de mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Midden Brabant.

Deze middag wordt muziekaal omlijst door Eugenie. Met haar zwoele jazzy stem en virtuoze pianospel bereikt zij als geen ander op haar eigen speelse wijze haar publiek. Samen met Hans Meeuwisse op drums en Atty de Windt op bas swingen ze met hun gevarieerde repertoire van easy listening, soft soul, jazz, lounge, blues, Zuid-Amerikaans en softpop. Ook is er een wijnproeverij, gesponsord door Emmy Hendriks van wijnpoort Heusden.

Geïnteresseerde kunnen zich vooraf aanmelden. Gelieve dit per mail aan ons te bevestigen.

Locatie Chalet Fontaine, Hoofdstraat 4 te Kaatsheuvel, info@chaletfontaine.nl .

15d11c1.gif



Ingezonden persbericht