Politie Limburg-Noord

Vijf grote jeugdgroepen gesignaleerd in Venlo


Datum: 22-06-2008
Tijd bericht: 10:11
Plaats: Limburg-Noord

In totaal 85 basisscholen uit Noord- en Midden-Limburg hebben zich aangemeld voor de 11e eindmanifestatie van het Doe Effe Normaal project van de Politie Limburg-Noord. Op maandag en dinsdag 23 en 24 juni zijn ongeveer 3000 leerlingen van groep 8 te gast bij een van de vijf "live TV uitzendingen" van het programma KiC TeeVee. Vijf keer een grote groep jeugd in de Maaspoort; in gesprek met de politie en met elkaar. De politie markeert samen met de jeugd het afsluiten van de basisschool en de start naar het middelbaar onderwijs.

Kids in Control is het thema van de afsluiting van een project waarbij politie, samen met andere partners, een aantal lessen verzorgt in groep 7 en 8 van de basisschool. Onderwerpen tijdens de lessen zijn onder andere: discriminatie, vandalisme, verkeer, drugs en alcohol. In het voortraject hebben ruim 100 leerlingen meegedaan met een gedichtenwedstrijd met als thema: 'drugs, met drugs experimenteren, verslaafd, het gebeurt steeds vaker!'. Een tegelspreukwedstrijd met als thema: "respect", leverde indrukwekkende spreuken op. De oproep om een videoclip te maken met als onderwerp: "laat je hart spreken" leverde een tiental inzendingen op. De winnaars worden tijdens de shows bekendgemaakt.

Het is inmiddels traditie dat de kids tijdens de eindmanifestatie nogmaals worden uitgedaagd om na te denken over onderwerpen die in de Doe Effe Normaal lessen aan bod komen. Dat gebeurt op een interactieve manier. Onder de noemer Jonge helden heeft de organisatie gezocht naar jong talent uit de regio. Een net afgestudeerde danseres van het Valuascollege in Venlo verzorgt tijdens de show een dans waarvan ze zelf de choreografie heeft gemaakt.