Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dalto/DSB Bank Kampioen van Nederland veldkorfbal

Zeist, 22 juni 2008 - Zaterdag 21 juni werd op de Café Bar Nationale Korfbaldag in Papendrecht gestreden om het Nationale kampioenschap veldkorfbal. Organiserende vereniging PKC/Café Bar had zelf ook de finale gehaald en speelde een reprise van de kleine finale in de zaal tegen Dalto/DSB Bank uit Driebergen. PKC kon het thuisvoordeel niet benutten en werd door de Driebergenaren met 23-18 verslagen.

Al vanaf de eerste minuut leek PKC niet zichzelf. Alles wat men deed aan Papendrechtse zijde mislukte. De frustratie sloop zodoende al snel in de ploeg. Met name Dalto-aanvoerder Bob de Jong kreeg het zwaar te verduren onder de fysieke kracht van PKC-international Leon Simons. De speler van Dalto antwoordde op de enige juiste manier; doelpunten maken. De Jong kwam in totaal tot acht treffers voordat PKC-coach Peter van Drimmelen ingreep door Simons te wisselen. In zijn vijfenveertig minuten speeltijd had de aanvoerder van PKC zelf ook wel vijf keer de korf gevonden.

Het korfballende Dalto nam snel een terechte 6-2 voorsprong en nadat Van Drimmelen zijn ploeg tot rust kreeg via een time-out, leek er zowaar korfbal mogelijk bij de op papier uitspelende ploeg. PKC kwam terug tot 6-5, waarna opnieuw een rustpauze ingelast werd. Ditmaal was het coach Erik Wolsink die zijn ploeg op het juiste spoor zette. Dat lukte ook hem naar behoren. Want voor rust nog besliste zijn ploeg het treffen (12-7).

Na de pauze waren de gedachten nog niet bij de finale. Scheidsrechter Marcel Luttik had af en toe zijn handen vol aan de fysieke ingrepen van de ploegen. Dat nam niet weg dat na de wissel van Simons PKC dichterbij kon komen. De Papendrechtse harten gingen weer sneller kloppen toen het 15-12 werd. Echt spannend werd het geen moment meer, want Dalto verdubbelde in drie minuten tijd de voorsprong weer om deze niet meer af te staan. Tijdens de vakwisseling bij 22-16 feliciteerde afscheid nemend PKC'er Steven de Graaf vanuit het andere vak al sportief Dalto-aanvoerder Bob de Jong. Die handdruk betekende de definitieve capitulatie. Dalto won de wedstrijd met 23-18.

Doelpunten Dalto/DSB Bank: Bob de Jong 10, Jos Roseboom 6, Henriët Brandsma 3, Simone Timmermans 2, Adriaan van Dijk 1, Linda Stolk 1. Doelpunten PKC/Café Bar: Bart Cleyman 6, Leon Simons 5, Wim Scholtmeijer 2, Nadhie den Dunnen 1, Bart de Wit 1, Cindy van Eijk 1, Saskia de Graaf 1, Steven de Graaf 1.

De andere wedstrijden om het Nederlands kampioenschap veld werden als volgt beslist:

KCC/Van Santen Makelaars C1 - OA/Hotel Warnsborn C1 9-8 DeetosSnel/Volhuis B1 - Dalto/DSB Bank B1 9-11 DeetosSnel/Volhuis A1 - DSC A1 12-10 na verlenging