Politie Midden- en West Brabant

Persberichten zondag 22 juni

BERGEN OP ZOOM, 22 juni 2008

Politie moet fors optreden tegen relschoppers na uitschakeling Oranje

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond- en nacht fors moeten optreden tegen een groep relschoppers die na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland - Rusland (1-3) hun frustratie over de uitschakeling van Oranje afreageerde. Op de Grote Markt heerste een gespannen sfeer na het laatste fluitsignaal. Er ontstond een groep van circa 1000 tot 1500 mensen die vuurwerk (pijlen, strijkers en een 1000-klapper) afstaken en met ondere andere fietsen en terrasmeubilair gooiden. Toen agenten diverse aanhoudingen wilden verrichten, keerde de groep zich tegen de politie. Daarop werden diverse charges uitgevoerd waarbij de wapenstok werd gehanteerd. Ook werden diensthonden ingezet. Diverse relschoppers konden toen worden aangehouden. Op last van loco-burgemeester Ton Linssen werden om 01.00 uur alle horecazaken op de Grote Markt gesloten. Ook toen werden nog diverse mensen gearresteerd. In totaal werden 23 aanhoudingen verricht. Twee mannen konden met een proces-verbaal vertrekken, de 21 andere arrestanten zijn wegens openlijke geweldpleging en aantasten van de openbare orde ingesloten op het politiebureau. Een relschopper is door een diensthond gebeten. Ook agenten raakten licht gewond door rondvliegende bierflessen, glazen en en asbakken. Rond 02.30 uur keerde de rust terug. De politie zette totaal circa veertig politiemensen in.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Een 46-jarige inwoner van Roosendaal is zaterdagmiddag kort voor 13.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Rembrandtgalerij. De man wilde diverse levensmiddelen meenemen zonder te betalen, maar personeel had hem door. De Roosendaler kreeg een transactie van 130 euro aangeboden die hij direct betaalde.

Politie arresteert Bergenaar na steekincident

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond rond 21.30 uur een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 45-jarige stadgenoot te hebben willen steken. Dat gebeurde in een flatwoning aan de Heijningen. De 45-jarige man kon de steekbewegingen afweren, maar liep daarbij enkele snijwonden op. De verdachte is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Politie pakt drankrijders in de kraag

BERGEN OP ZOOM: Een 48-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is zaterdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Bredasestraat. Een opsporingsambtenaar van de Douane zag dat de man merkwaardig reed en belde met de politie. De man blies bij een controle 995 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt normaal gesproken het rijbewijs ingenomen. De Bergenaar was zijn rijbewijs enkele jaren geleden al kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL: Op de Willem Dreesweg is zondagmorgen kort na 04.30 uur een 46-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Hij blies 660 ug/l, zodat de man zijn rijbewijs kon overhandigen aan agenten. Ook kan hij een proces-verbaal tegemoet zien.

Auteur: Andre van den Hul