Petticoats vetkuiven oldtimers en meer op Fifties en Sixtiesday Mill


zondag 22 juni 2008

MILL, 20080603 -- Voor het tweede achtereenvolgende jaar staan op zondag 22 juni de jaren 50 en 60 centraal in het centrum van Mill. Van 11.00 uur tot 18.00 uur vindt u er heel wat marktkramen met handelswaar uit o.a. de fifties en sixties, 2 buitenpodia met live muziek, diverse oldtimers, vermaak voor kinderen en uiteraard vele gezellige terrasjes. Entree is natuurlijk gratis!

"Vorig jaar stond tijdens de Fiftiesday de dertigste sterfdag van Elvis centraal." Dat zegt organisator Corné Kremers uit Mill. "We organiseerde deze toen samen met café de Geminte en Kwalitaria de Frietkraam aan de Hoogstraat. Mede door het weer was het erg druk en gezellig en het kon niet anders dan dat er een vervolg kwam." Men besloot ook de Stoof, Eten & Zo, café Royal en restaurant het Centrum aan de Kerkstraat erbij te betrekken. Kremers zegt: "Daardoor hebben we nu niet alleen de Hoogstraat maar dus ook de Kerkstraat en het gemeentehuisplein tot onze beschikking en die ruimte hebben we ook hard nodig."
Vanaf 11.00 uur herleven op 22 juni de jaren van vetkuiven en petticoats. "Als het weer een beetje mee wil werken belooft het een geweldige dag te worden. Er zijn al heel wat eigenaren van oldtimers die hebben laten weten te willen komen. Maar als het regent, dan laten de meeste hun Dodge, Cadillac of Chevvy liever binnen staan." Naast deze oldtimers zijn er ook marktkramen in het centrum te vinden. "Van emaille borden, kleding en schoenen tot gokkasten en van servies tot pindapotten uit de fifties en sixties, er komt van alles naar Mill wat te koop is maar natuurlijk ook gewoon mooi is om te bekijken."
Daarnaast is er ook veel live muziek op 2 verschillende podia. Corné zegt: "Op het buitenpodium bij café de Geminte staat die dag Robbie Hooker and the Redlightdistrict en Fishfever en bij café Royal Dice Rebels en the Orange Blossom Special. Verder spelen de Eightball Boppers her en der akoestisch." Voor de kinderen zijn er gratis springkussens, een gratis draaimolen uit de jaren 50 en gratis huifkartochten. "Het belooft een leuke dag te worden voor groot en klein waarbij iedereen het verleden nog eens kan laten herleven."

Meer informatie is te vinden op www.fiftiesday.nl en telefonisch verkrijgbaar bij Corné Kremers via tel. 06-10838612.





Ingezonden persbericht