Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 22 juni

TILBURG, 22 juni 2008

Viertal aangehouden op verdenking van verduistering

TILBURG: Vier mannen uit Tilburg (18, 19, 21 en 22 jaar) zijn zaterdagmorgen aangehouden bij een elektronicawinkel aan het Pieter Vreedeplein. Drie van hen zijn medewerkers van de winkel, zij worden verdacht van verduistering van onder andere tv's, I-pods en digitale fotocamera's. De vierde man is een familielid. De beveiliging van het bedrijf had al enige tijd door dat er iets niet klopte en betrapte de mannen zaterdag toen ze diverse goederen in een auto aan het laden waren. Drie mannen zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek, de 22-jarige Tilburger is na verhoor heengezonden. Hij zou zich wel schuldig gemaakt hebben aan heling. In de woningen van de verdachten zijn diverse goederen teruggevonden. De politie is begonnen met een onderzoek naar de verduistering.

Politie verricht dertien aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond- en nacht in het horecatoezicht dertien aanhoudingen moeten verrichten. Dit voor onder andere mishandeling, belediging en bezit van harddrugs. De feiten vonden veelal plaats aan de Paleisring, Piusplein en Heuvel(ring). Het was erg druk in het centrum, ook al vanwege de voetbalwedstrijd Nederland - Rusland. Veel publiek was buiten om de wedstrijd te bekijken op schermen. Ondanks het verlies van Oranje deden zich nauwelijks problemen voor die daaraan gerelateerd kunnen worden.

Vijf mannen werden bij op zichzelf staande incidenten aangehouden voor mishandeling, het betreft twee Tilburgers van 18 en 48 jaar, een 25-jarige man uit Hulten, een 21-jarige inwoner van Rotterdam en een man van 20 jaar uit Riel. Ook werden drie mannen uit Tilburg (18, 26 en 26) in twee afzonderlijke gevallen aangehouden wegens baldadigheid. Daarnaast werden twee mannen gearresteerd wegens belediging van politiemensen. Het betreft Tilburgers van 23 en 24 jaar.

Een 23-jarige Tilburger werde aangehouden wegens aantasting van de openbare orde. Een nog onbekende man werd in de kraag gepakt voor openbare dronkenschap. Een 20-jarige inwoner van Breda werd aangehouden wegens het bezit van harddrugs.

Er werden zes bekeuringen uitgeschreven vanwege onder andere wildplassen en baldadigheid.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Een 47-jarige vrouw uit Tilburg is zaterdagmiddag kort na 12.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal bij een winkel aan de Heuvel. Ze had een paar schoenen in haar tas gestopt en liep de winkel uit. Het alarm ging echter af. Op het bureau kreeg de vrouw een transactie van 130 euro aangeboden die ze direct betaalde. Daarna is ze heengezonden.

Politie pakt drankrijders in de kraag

TILBURG: Een 67-jarige automobilist uit Tilburg is zaterdagmidag rond 17.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Van Anrooylaan. De politie kreeg een melding van enkele omstanders die zagen dat de man bij een supermarkt onder invloed in zijn auto stapte en wegreed. Dat ging niet erg soepel en na een klein stukje kon een omstander de autosleutels uit het contact halen. Met een reservesleutel wilde hij weer verder gaan, maar een andere attente getuige kon ook die afpakken. De Tilburger blies maar liefst 1130 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie vraagt het CBR een onderzoek te doen naar de rijvaardigheid van de man. Na verhoor is hij met een proces-verbaal en een rijverbod van 14 uur heengezonden.

Een 33-jarige Tilburger werd zaterdagavond rond 19.15 uur aangehouden, nadat hij op de Besterdring een blaastest had gedaan. Zijn rijgedrag viel agenten op. Hij blies 415 ug/l, goed voor een transactie van 350 euro en een rijverbod van drie uur.

Rond 05.30 uur zondagmorgen werd op de Lovense Kanaaldijk een 26-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Agenten wilden hem controleren toen hij met hoge snelheid over de Ringbaan-Oost reed. De man ging er snel vandoor en later bleek warom. Hij blies 465 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

OISTERWIJK: Een 20-jarige Oisterwijker is zondagmorgen kort na 03.30 uur in de kraag gepakt. Dat gebeurde in de Almijstraat. De man 'scoorde' weliswaar maar 135 ug/l, maar hij behoort tot de categorie beginnende bestuurders. Daarvoor is de limiet 88 ug/l. De Oisterwijkse automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.

Te jonge autobestuurder aangehouden

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de jongen samen met een andere man in een auto rijden over de Lage Witsiebaan. Ze wilden de auto controleren. De agenten moesten hun auto draaien en verloren de auto even uit het zicht. In die tijd wisselden de bestuurder met zijn passagier, die naar later bleek wel een rijbewijs had, van stoel. De 17-jarige jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is na verhoor op het bureau heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie arresteert Tilburger na huiselijk geweld

TILBURG: Kort voor 03.00 uur zondagmorgen is een 31-jarige Tilburger aangehouden wegens huiselijk geweld. Dat gebeurde in een flatwoning in Tilburg-Noord. Daar sloeg hij zijn vriendin en bedreigde haar. De vrouw heeft aangifte gedaan. De Tilburger is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul