Persberichten Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht, 22-06-2008

Bestuurders onder invloed van de weg gehaald

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni heeft de politie een man van de weg gehaald omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten een automobilist over de Amersfoortseweg rijden. De bestuurder had de gehele weg nodig om zijn auto op de weg te houden. Op de Veenestraat kreeg de 22-jarige bestuurder uit Bunschoten-Spakenburg een stopteken. De agenten roken direct een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 825 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Hij werd met een proces-verbaal en een rijontzegging van 12 uur naar huis gestuurd.

Op de Kronkels zagen agenten een bestuurder de bocht te krap nemen waardoor deze bijna tegen een paal aan reed. Hierna reed de man al pompend remmend over het verkeersplein

St. Nicolaasweg / West singel. De agenten besloten de man te controleren en zette zijn voertuig op de Kronkels aan de kant. De eerste blaastest wees uit dat de bestuurder te veel gedronken had. Op het bureau stopte de ademanalyse bij 460 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Onder invloed met drie man op de bromfiets

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Op het Spuiplein heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Rond 00.20 uur zag een agent dat drie jongens op een bromfiets al slingerend door de menigte over het Spuiplein reed. De agent gaf de bestuurder en stopteken maar deze negeerde dat en wilde doorrijden. De agent greep de 18-jarige bestuurder uit Bunschoten-Spakenburg bij zijn arm waardoor hij viel. De twee passagiers renden weg. De man werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Naast een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur kon de man ook zijn rijbewijs inleveren en lopend naar huis.

Aangehouden voor vernieling

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni twee minderjarige jongens aangehouden voor het vernielen van een auto.

Een getuige belden omstreeks 00.10 uur naar de politie omdat hij had gezien en gehoord dat twee jongens op een fiets een vernieling aan een auto hadden gepleegd. De man had een klap gehoord en zag daarna het tweetal wegfietsen. De jongens konden beiden 15 jaar uit Bunschoten-Spakenburg worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat één van de twee jongens een deuk in een auto had getrapt.

Jongen op gestolen fiets aangehouden

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Agenten werden omstreeks 23.35 uur door een getuige aangesproken omdat zij gezien had dat een man op een vermoedelijk gestolen fiets van een kennis reed. Op de Torenvalk zagen agenten de bewuste man op de fiets rijden. Bij het zien van de politie reed de man hard weg. Een achtervolging leidde niet tot de aanhouding. Korte tijd later zagen agenten de man op de Stadsgracht lopen. Hij had geen fiets meer in zijn bezit.

Toch werd de 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. In de omgeving werd de fiets aangetroffen. Hij bleek een week eerder bij een sportterrein aan de Vinken te zijn gestolen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man gekneveld in bestelbus aangetroffen

APELDOORN - De politie heeft vrijdagmorgen 20 juni in de laadruimte van een bestelbus een 31-jarige man uit Baarn aangetroffen die gekneveld was en eerder die ochtend in Baarn bleek te zijn overvallen. De man is door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en kon daarna op het politiebureau een verklaring afleggen.

Vrijdagmorgen had een 31-jarige man uit Baarn goederen afgeleverd bij een bedrijf aan de Kerkstraat. Toen de man wegreed met zijn bestelbus werd hij door een onbekende man onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen gedwongen mee te rijden in zijn bus.

De geparkeerde witte bestelbus werd later aangetroffen op de parallelweg van de Loolaan in Apeldoorn ter hoogte van de flat Lindenhove. Passanten hoorden omstreeks 11.45 uur geluiden uit de laadruimte van de bus en waarschuwden de politie. De politie is direct een uitvoerig onderzoek gestart. Ter plaatse heeft de Forensische Recherche een sporenonderzoek uitgevoerd.

De politie vraagt getuige die vrijdagochtend bijzonderheden of andere personen rond de geparkeerde bestelbus hebben gezien, te bellen via 0900-8844.