KNHS


Dressuurteam voor Olympische Spelen 2008 bekend 22 juni 2008

ROTTERDAM (KNHS) - Op een persconferentie tijdens het CHIO Rotterdam heeft teammanager Mariëtte Sanders het team bekend gemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Hong Kong. Van de drie teamleden stonden er voor Rotterdam twee zo goed als zeker vast. Dat zijn Anky van Grunsven (Erp) met IPS Salinero en Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Sunrise. Voor de derde plaats in het team ging de strijd tussen Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Exquis Nadine en Adelinde Cornelissen (Beilen) met Parzival.

Sanders: "We hebben de afgelopen maanden in een zeer eendrachtige samenwerking binnen het Olympisch kader gefunctioneerd als een hecht team, dat het uitgangsprincipe om samen te blijven tot dit CHIO heeft weten te handhaven. Binnen datzelfde verband is het jammer dat door uiteenlopende oorzaken het kader iets uiteen is gevallen. Daarbij is het wel van belang te melden dat de onderlinge verhoudingen uitstekend zijn gebleven en een goede basis vormen voor de toekomst. In Rotterdam werd tijdens een tussentijdse evaluatie ook duidelijk dat de ruiters heel graag dit kader in de toekomst wensen te continueren. De oorzaken van het niet starten in Rotterdam van Stéphanie Peters (Roermond), Laurens van Lieren (Rijswijk), Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) en Marlies van Baalen (Brakel) zijn te vinden in onvoorziene omstandigheden, zoals lichte blessures van de paarden of het overlijden van de vader van Stéphanie. Nu terugkijkend op dit Olympisch kader kan ik stellen dat het uitstekend heeft gefunctioneerd en dat er sprake is geweest van een duidelijke meerwaarde. Ik hoop op eenzelfde wijze door te kunnen werken richting het EK in 2009 en de WK 2010".

Na de twee beslissende observatiewedstrijden, de Grand Prix tijdens Outdoor Gelderland, twee weken geleden en die van het Rotterdamse CHIO afgelopen donderdag, heeft Sjef Janssen in overleg met Mariëtte Sanders de Topsport Commissie Dressuur geadviseerd om bij het bestuur van de KNHS, naast van Anky Grunsven en Imke Schellekens ook Hans Peter Minderhoud voor te dragen als de leden van het Nederlandse dressuurteam voor de Olympische Spelen van Hong Kong. Het bestuur van de KNHS heeft besloten deze voordracht te volgen en gaat dit team voorgedragen bij NOC*NSF. Adelinde Cornelissen gaat samen met Parzival mee naar Hong Kong als reserve.

"Ik denk dat we met een super team naar Hong Kong vertrekken en allen zijn tot het uiterste gedreven om de prestatie van Turijn - toen we met het team Europees kampioen werden - tijdens de Olympische Spelen te herhalen. Gezien de quarantainemaatregelen die gelden voor Hong Kong gaan de dressuurpaarden op 17 juli in quarantaine. De paarden zullen gedurende die periode gehuisvest worden in de stallen van Wilco van Grunsven in Handel. Op 25 juli vertrekken de paarden vanaf Amsterdam per KLM naar Hong Kong", aldus Sanders.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen