Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 22-06-2008

Aangehouden voor diefstal bromfiets

NIEUWEGEIN Op de Nedereindseweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni drie mannen aangehouden voor heling dan wel diefstal van een bromfiets.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding dat een drietal jongens aan een stuurslot van een bromfiets stonden te trekken ter hoogte van een boerderij aan de Nedereindseweg. Ter plaatse troffen agenten drie mannen van 18 jaar, allen uit Nieuwegein aan. De mannen stonden bij een bromfiets die gedeeltelijk gestript was. Navraag bij de meldkamer leerde dat de bromfiets eerder die nacht gestolen was. De drie mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zij verklaarden de bromfiets niet gestolen te hebben maar gevonden.

Man met stuk hout aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden die met een stuk hout op weg was en niet wilde luisteren naar de politie.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man achter op een fiets meerijden. De man had een stuk hout in zijn handen. De agenten vertrouwden het niet en spraken de man aan over wat zijn plannen waren. De 25-jarige man uit Nieuwegein wilde van niets weten en wenste niet mee te werken. Ook liet hij het stuk hout niet los nadat de agenten hem dat meerdere malen gesommeerd hadden. Uiteindelijk liet hij los en werd hij aangehouden.

Man aangehouden voor belediging

NIEUWEGEIN Na de voetbalwedstrijd Nederland Rusland heeft de politie op de Batauweg een man aangehouden voor belediging.

Rond 23.20 uur vond een 21-jarige man uit Nieuwegein het nodig om naar agenten te schreeuwen en hen ernstige ziektes toe te wensen. De Nieuwegeiner werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man onder invloed aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Dasseweide heeft de politie in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 26-jarige man uit Nieuwegein werd omstreeks 02.55 uur voor controle aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 720 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en zonder rijbewijs naar huis gestuurd.