Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen in het Arnhemse uitgaanscentrum

Publicatiedatum: 22-6-2008 13:06:29

Arnhem - Tussen zaterdag 20.00 uur en zondagochtend 05.00 uur zijn in het uitgaanscentrum van Arnhem veertien personen aangehouden. Het ging hier onder meer om mishandeling, geweldpleging, vernieling, belediging en het niet voldoen aan een vordering.

Op de Hoogstraat kwam het rond 23.05 uur tot ongeregeldheden. De politie kreeg een melding over een vechtpartij. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een persoon die op de grond lag werd geschopt en geslagen. Degene die de mishandeling zou hebben gepleegd werd aangehouden, maar anderen begonnen zich daar mee te bemoeien en belaagden de politie. Op een gegeven moment keerde een groep van enkele tientallen personen zich tegen de politie, daarbij werden goederen als asbakken, stoelen, plantenbakken en betonnen parasolvoeten naar de politie gegooid. Agenten zagen zich genoodzaakt de wapenstok en pepperspray te gebruiken. Politie te paard en politiehonden werden ingezet om de menigte uiteen te drijven. Uiteindelijk keerde de rust weer terug en werden zes personen aangehouden.

Op wat lichte verwondingen en kneuzingen na, raakte gelukkig geen enkele agent ernstig gewond. De politie stelt een onderzoek in de naar de ongeregeldheden en zal daarvoor onder meer gebruik maken van de camerabeelden.

08-087576 / 08-087483

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 376 3050

---