Jeroen Bleekemolen op voorsprong na Supercup-zege in Magny-Cours

Magny-Cours, 22 juni 2008 - Na zijn overwinning in de prestigieuze race van de Porsche Mobil1 Supercup in Monaco, eind mei, zette Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) ook in het Franse Magny-Cours zijn zegereeks voort. Met zijn tweede overwinning van het seizoen nam Bleekemolen de leiding in de tussenstand. Na zes van de twaalf geplande races mag hij zich nu "Halbzeitmeister" in de sterk bezette merkencup noemen. Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) kende vanwege problemen met de wegligging een moeilijke race en werd uiteindelijk als 20e geklasseerd. Tim Buijs (Capellen, B) kwam naar eigen zeggen het hele weekend niet in zijn ritme, kwalificeerde zich als 24e en kwam in de wedstrijd als 17e over de eindstreep.

Jeroen Bleekemolen (26) moest in de kwalificatietraining nipt zijn meerdere erkennen in de Fransman Nicolas Armindo, maar met slechts acht duizendsten van een seconde was het verschil tussen de beide coureurs minimaal. "Het had in de tijdtraining eigenlijk met de eerste set banden moeten gebeuren en ik was al zo'n twee tot drie tienden sneller, op weg naar pole, maar toen ging ik door een eigen fout in de rondte en moest opnieuw beginnen", verklaarde Bleekemolen, die op zijn tweede set banden alsnog de tweede tijd reed. De start van de race kende een merkwaardig verloop, zo vertelde hij: "Armindo opende het portier van zijn auto omdat zijn motor niet liep en iedereen vooraan verwachtte, dat de start zou worden afgebroken, maar we gingen toch normaal van start." Zo kwam Bleekemolen aan de leiding met landgenoot Jaap van Lagen achter zich. "Jaap haalde geen gekke acties uit en samen konden we wat weglopen bij de rest van het veld. Met het nodige risico had hij mij kunnen bedreigen, maar dat deed hij gelukkig niet en zo kwamen we samen als eerste en tweede over de eindstreep." Doordat zijn naaste concurrent in de titelstrijd, de Duitser Jan Seyffarth, niet verder kwam dan de achtste plaats, gaat Bleekemolen nu alleen aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. "Seyffarth heeft het nog wel heel goed gedaan, want hij kwam van de 17e startplek, maar het is lekker dat ik nu in het kampioenschap een beetje uitgelopen ben. Met het puntensysteem in de Supercup is het gewoon zaak om iedere keer te scoren, je kunt je geen nul-resultaat veroorloven."

"Een weekeinde om snel te vergeten", was de conclusie van Sebastiaan Bleekemolen (29) na afloop van het evenement in Magny-Cours. "Ik kwam het hele weekeinde al niet uit de verf. In de kwalificatie was ik 21e, in de race had ik heel veel last van wegliggingsproblemen. In de eerste twee ronden moest ik beide keren rechtdoor in de eerste chicane, de eerste keer omdat ik werd aangetikt en de tweede keer omdat ik me verremde. Of daarbij de splitter aan de voorkant van de auto beschadigd geraakt is, weet ik nog niet, maar de wegligging was in ieder geval zeker niet optimaal. We gaan voor de volgende race de auto zeker nog een keer grondig nakijken, want zoals het nu ging, was niet goed."

Ook Tim Buijs (23) was niet erg tevreden na het raceweekend in Frankrijk. "Al vanaf de vrije training had ik problemen, ik kwam gewoon niet in mijn ritme", meldde hij. "Dat zette zich voort in de kwalificatie met een matige 24e startplek. In de race heb ik het in verhouding rustig aan gedaan, want nadat ik de vorige keer was uitgevallen, wilde ik nu in ieder geval de finish halen. Ik kon een paar mensen inhalen en er vielen ook nog enkele rijders voor me uit, zodat ik uiteindelijk als 17e geklasseerd werd. Qua punten is dit mijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe, omdat er voor me nog een paar rijders eindigden die niet voor punten in aanmerking komen, maar qua rijden ben ik niet tevreden over dit weekeinde. Met name in de hairpin had ik teveel problemen. Maar goed, we kijken nu weer vooruit naar de volgende wedstrijd!"

Volgende race: Silverstone (GB), 6 juli 2008.

Uitslag Porsche Supercup, Magny-Cours, 22 juni 2008:
1. Jeroen Bleekemolen, 14 ronden in 24:38.828;


2. Jaap van Lagen (Ned), op 0.308 sec;


3. Stefano Rosina (Slk), op 1.601.

17. Tim Buijs, op 30.202
20. Sebastiaan Bleekemolen, op 34.563

Tussenstand na zes races:

1. Jeroen Bleekemolen 96;


2. Jan Seyffarth (D) 84;


3. Chris Mamerow (D) 68;

14. Sebastiaan Bleekemolen 23;
24. Tim Buijs, 2.


---