Gemeente Almelo

Brand verwoest gymlokaal in Almelo

22 juni 2008 - Vanmorgen rond 05.40 uur rukte de brandweer Almelo uit naar een brand in het gymnastieklokaal aan de Reeststraat 17. Passanten meldden deze brand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende woningen. Een deel van het gebied is tijdelijk afgezet en enkele woningen moesten worden ontruimd.

Het gebied begrensd door de straten: Reeststraat / Hofkampstraat-Hanzelaan /Castellolaan / Hofstraat was tijdelijk afgesloten in verband met rook- en stankoverlast en vanwege neerslag van roetdeeltjes. Het eerder afgegeven advies om ramen en deuren te sluiten, op pagina 123 van RTV Oost, is op dit moment niet meer van toepassing.

De brandweer heeft continue metingen verricht. Daaruit is gebleken dat bij enkele huizen rondom het gymlokaal asbestdeeltjes zijn aangetroffen. De bewoners van drie woningen zijn daarop geëvacueerd en kregen een opvanglocatie aangeboden. Vanuit de gemeente wordt een plan van aanpak opgesteld voor het saneren van betreffende woningen.

De brandweer is tot circa 14.00 uur bezig geweest met nablussen. Het pand is in eigendom van de Gemeente Almelo en is geheel verloren gegaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Op dit moment is niet bekend wat de oorzaak van de brand is en hoe groot de geleden schade is. De Gemeente Almelo kijkt samen de gebruikers van dit sportlokaal naar een vervangende sportruimte in de stad.

Bij dit incident kreeg het brandweercorps uit Almelo assistentie van de brandweerkorpsen uit Borne, Hengelo, Rijssen Wierden, Enschede en Vriezenveen.