Politie Zuid-Holland-Zuid

22/06 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-06-2008 o Persberichten district II

DAAR ZIT EEN LUCHTJE AAN
GORINCHEM Op zaterdagmiddag 22 juni heeft de politie een 36-jarige vrouw uit Werkendam aangehouden. De vrouw stapte een parfumerie aan de Gasthuisstraat binnen en haalde een parfumfles uit de verpakking. Daarop pakte ze uit haar tas een ander flesje en wisselde beide exemplaren om. De vrouw liep daarop met het originele flesje, zonder te betalen, de winkel uit. Een medewerkster van de winkel zag de vrouw de flesjes wisselen en waarschuwde daarop de politie. De bedrijfsleider kon de vrouw tegenhouden waarna agenten haar aanhielden. De winkel heeft aangifte gedaan tegen de vrouw. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau waar ze werd gehoord en is met een dagvaarding heengezonden.

VERWARDE MAN NA GEVAARLIJKE GEVELTOER AANGEHOUDEN GORINCHEM Een verwarde 22-jarige man uit Gorinchem is op zaterdagavond 21 juni op een drukke Langendijk aangehouden. Horecabezoekers belden de politie toen zij een man zagen die langs gevels klom en zich daardoor in zeer gevaarlijke situaties begaf. De man zou van de gevel af willen springen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek een grote groep mensen naar de man te kijken die in een raamkozijn van een bovenwoning op ongeveer 3,5 meter hoogte stond. De man schuifelde over de randen en vensterbanken naar naastgelegen panden, ging op een bloembak zitten en slingerde gevaarlijk heen en weer. De man droeg geen schoenen en sokken en was gewond aan een voet. Via de kap van een zonnescherm sprong de man daarop op het dak van een geparkeerde politiebus. Hij weigerde van het dak te komen en probeerde het zwaailicht te vernielen. Dit mislukte waarop hij het de bus met zijn voeten begon in te deuken. Agenten gebruikten pepperspray om de man te kunnen overmeesteren, waarop hij er alsnog probeerde vandoor te gaan. De man kon worden tegengehouden en werd aangehouden. Hij bleek ernstige schaaf- en snijwonden te hebben aan zijn rechtervoet. De verwarde man is, na een bezoek aan het Beatrixziekenhuis in Gorinchem waar zijn voet in het gips werd gezet, overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

JONGEREN VERNIELEN VERKEERSBORD EN WORDEN AANGEHOUDEN LEERDAM - Een 16-jarige en twee 17-jarige jongens uit Leerdam zijn op zaterdagavond 21 juni aangehouden nadat zij een verkeersbord vernielden. Een agent in burger zag dat de jongens aan de Horndijk een verkeersbord probeerden te vernielen. De jongens haalden de paal uit de grond, waarna één van hen het bord het talud af wilde gooien. De jongen struikelde en moest hierdoor zelf het talud afrennen en kwam onderaan ten val. Toen de jongen bekend werd gemaakt dat de man een agent was, wilde de jongen wegrennen. Hij werd hierop door de agent bij zijn arm vastgepakt en kon worden aangehouden op de J.C. Rijsdijkstraat. Een opvallend politievoertuig was inmiddels ter assistentie ter plaatse waarop ook de andere twee jongens werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op zondagmorgen 22 juni werden de jongens na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

MAN VERNIELD RUIT
GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 22 juni heeft de politie een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man wordt ervan verdacht een raam van de schuifdeur bij de spoedeisende hulp van het Beatrix Ziekenhuis te hebben vernield. De man werd boos toen hij niet direct medicijnen meekreeg, vernielde de ruit en liep weg. Een medewerkster belde de politie waarop de man op het Stadhuisplein op basis van het doorgegeven signalement kon worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politie en is na verhoor heengezonden. De politie maakt een dossier op.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA BLAASTEST
GORINCHEM Een 20-jarige man uit Werkendam is in de nacht van zaterdag op zondag 22 juni aangehouden op de Nieuwe Wolpherensedijk. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden en hielden hem staande voor een reguliere alcoholcontrole. De man blies een Alert en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de blaastest in een alcoholindicatie van 525 ugl (ongeveer 1,3 promille). De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaard in de afgelopen 24 uur vier liter bier te hebben gedronken.