Politie Zeeland


---


W-1256-2008 Aanhoudingen tijdens toezicht binnenstad, Vlissingen
De politie heeft tussen zaterdag 20.00 en zondag 07.00 uur tijdens toezicht in de binnenstad 10 aanhoudingen verricht.
Vier personen werden aangehouden voor openbare dronkenschap, vijf personen werden aangehouden voor verstoren van de openbare orde en/of vervelend gedrag. Eén persoon bemoeide zich met een aanhouding en werd door agenten diverse malen gevraagd weg te gaan. Toen hij hieraan niet voldeed, werd ook hij aangehouden.

Z-1257-2008 Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal, Clinge
Op de Ferdinand Bolstraat is zaterdagmiddag rond 17.15 uur een 80-jarige automobilist uit de gemeente Hulst tegen een lantaarnpaal gereden.
Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij daarom inleveren.

O-1258-2008 Aanhoudingen na steekincident, Goes
Bij een steekincident in het centrum van Goes is zaterdagavond een 18-jarige Goesenaar gewond geraakt aan zijn schouder. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht na behandeling weer naar huis.
In verband hiermee werden kort na het gebeuren door de politie drie mannen aangehouden, een 16-jarige inwoner van de gemeente Goes, een 17-jarige Kapellenaar en een 19-jarige man uit de gemeente Borsele. Na verhoor werden twee van hen weer in vrijheid gesteld. De 19-jarige zit nog vast in een politiecel in Torentijd.
Vermoedelijke aanleiding van het incident is dat rond 23.15 uur de 18-jarige Goesenaar de 19-jarige man had aangesproken op zijn luidruchtige gedrag. Vervolgens ontstond tussen beiden een handgemeen waarbij met een scherp voorwerp werd gestoken.
De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek.