Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 22 juni

BREDA, 22 juni 2008

Politie houdt vijf mensen aan tijdens erg druk horecatoezicht

BREDA: De politie heeft zateragavond en -nacht tijdens het horecatoezicht in de Bredase binnenstad vijf mensen aangehouden. Dat betrof feiten als bezit harddrugs, aantsting openbare orde en mishandeling. De politie spreekt van een drukke nacht waarbij op veel plekken kleine incidenten ontstonden. Omdat er erg veel publiek op de been was, hadden agenten soms moeite om dor de menigte te komen. Vooral op de Grote Markt was het overvol.

Een 20-jarige man uit Dongen werd in de Visserstraat aangehouden met harddrugs. De olitie arresteerde een 18-jarige man uit Dongen op de Haven wegens mishandeling. Voor belediging werden twee mensen aangehouden. Het betrof een 18-jarige Bredanaar en een 23-jarige Bredase vrouw. De laatste verhinderde bovendien de agenten nadrukkelijk hun werk te doen. Een 22-jarige Bredanaar ten slotte werd in de kraag gepakt vooraantasting van de openbare orde.

Er werden ook negen bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen en baldadigheid.

Drie mannen aangehouden wegens verboden wapenbezit

RUCPHEN: De politie heeft zaterdag rond 11.00 uur drie mannen aangehouden vanwege verboden wapenbezit. Agenten kregen een melding dat een man vanf het balkon van een woning aan de Korte Hei met een wapen zwaaide en wellicht had geschoten. Daarop gingen de agenten de woning binnen en na een korte zoektocht troffen ze een luchtdrukpistool aan dat van een 29-jarige Sprundelnaar is. Twee Polen van 20 en 40 jaar die ook aanwezig waren in de woning, zijn eveneens gearresteerd. De politie onderzoekt de zaak.

Politie arresteert Willebrorder na inrijden buurtbewoner

ST. WILLEBRORD: Een 36-jarige man uit St. Willebrord is zaterdagavond rond 20.20 uur op de Weberstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opzettelijk op een 33-jarige buurtbewoner te zijn ingereden, nadat die een opmerking maakte over het rijgedrag van de verdachte in de buurt. Ook zou de 36-jarige man het slachtoffer bedreigd hebben door te stellen dat hij na het incident een vuurwapen ging halen. De verdachte vertrok, maar na tussenkomst van een familielid, meldde hij zich later weer op de plaats van het incident. Hij is meegenomen naar het bureau en wordt verdacht van poging tot doodslag.

Dronken automobilisten in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft zaterdagavond rond 21.40 uur een 34-jarige automobilist uit Etten-Leur aangehouden wegen rijden onder invloed van alchol. Dat gebeurde op de Graaf Engelbertlaan. Bij een controle blies de man 725 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen, dat gebeurt bij waarden vanaf 570 ug/l. De officier van Justitie beslist over teruggave.

Bij diezelfde controle blies een 60-jarige Brit 250 ug/l en mocht daardoor direct 250 euro afrekenen. Dat deed hij, waarna de man werd heengezonden. Ook een 44-jarige bestuurder uit Zoetermeer liep tegen de lamp; hij blies op de Graaf Engelbertlaan 475 ug/l, voldoende voor een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Een 44-jarige automobiliste uit Bavel 'scoorde' 440 ug/l; ze kreeg een bekeuring en een rijverbod van vier uur.

Rond 05.40 uur zondagmorgen mocht op de Niklaasberg een 32-jarige Bredase automobilist blazen en hij 'scoorde' 315 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Een 24-jarige bromfietser uit Oosterhout werd zondagmorgen rond 01.00 uur aangehouden op de Delpratsingel. Hij was betrokken bij een aanrijding en blies 445 ug/l. Ook hij mag een proces-verbaal tegemoet zien. Tevens kreeg de Oosterhouter een rijverbod van vier uur.

Getuige wijst vernieler bushokje aan

ETTEN-LEUR: Een 22-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden op verdenking van vernieling. Een buurtbewoner wees de man aan als de persoon die kort daarvoor het glas van een bushokje aan het Burchtplein had gesloopt. De man zelf ontkent in alle toonaarden. De politie onderzoekt de zaak.

Jongeren vernielen auto's in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmorgen rond 02.00 uur aan de Geerkade een groep van vijf jongeren aangehouden wegens vernieling. Het betreft vier inwoners van Etten-Leur (16, 18, 24 en 25 jaar) en een 18-jarige Roosendaler. Een getuige zag dat het groepje al lopend op en nabij het Jaagpad bij diverse de ruitenwisser en/of antenne vernielde. Ook werden enkele Te Koop-borden uit voortuinen gesloopt. De getuige achtervolgde het groepje en schakelde de politie die de jongeren in de kraag kon vatten. De jongeren zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bredanaar verdacht van mishandeling echtgenote

BREDA: In een woning in de Haagse Beemden is zondagmorgen rond 03.30 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw in haar gezicht te hebben geslagen. De vrouw wilde geen aangifte doen, maar agenten besloten de man ambtshalve aan te houden. Voor dit soor feiten is in het kader van huiselijk geweld is geen aangifte nodig om de verdachte te kunnen aanhouden. De Bredanaar is op het bureau ingesloten.

Maltezer Leeuwtje aan de verdrinkingsdood ontsnapt

BREDA: Agenten die zondagmiddag een handhavingsactie hielden bij de Galderse Meren, hebben aan de waterkant een hondje gevonden dat aan de verdrinkingsdood was ontsnapt. Het beestje, een Maltezer Leeuwtje, zat in een verzwaarde blauwe vuilniszak, maar had zich uit de zak kunnen bevrijden. Wel zat het hondje nog vast aan een lange lijn. De zak was dichtgeknoopt met een rood koord. De politie gaat ervanuit dat de eigenaar van het hondje op een bijzonder laffe manier van het beestje af wilde. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel. De politie zoekt getuigen die zich kunnen melden op 0900-8844. Het hondje werd gevonden in een rietkraag tussen de surfplas en de Moerstraat.

Auteur: Andre van den Hul