KNHS


Patijn magistraal in KNHS-Hodij Coatings Masterclass

22 juni 2008

ROTTERDAM (KNHS) - Tijdens CHIO Rotterdam werd gisteravond de vierde wedstrijd van de KNHS-Hodij Coatings Masterclass verreden. Alle paarden waren met oranje wol ingevlochten om het Nederlands Elftal een hart onder de riem te steken, wat een zeer aansprekend beeld gaf bij de toch al stijlvolle presentatie van deze tuigpaardencompetitie.

De paarden werden beoordeel door op en top tuigpaardenman Joop van Wessel, bondscoach springen Rob Ehrens en bondscoach van de dressuurjeugd Tineke Bartels.

Patijn liet bij binnenkomst al zien in topvorm te zijn en werd direct na de eerste omloop als eerste binnengeroepen. Wervelwind als tweede, Wizzkids Gonda als derde en Zomooi als vierde. Deze paarden werden uitgenodigd om nogmaals over te rijden. Wizzkids Gonda leek in eerste instantie een aanval op de tweede plaats te gaan maken, maar het voltallige publiek dat volledig op de banken ging imponeerde haar iets te veel en een vierde plaats werd haar deel. Wervelwind deed er met het overrijden nog een schepje bovenop en werd verdiend tweede. Gevolgd door een dolgelukkige Jan Muggen met Zomooi. De vijfde plaats was voor de zeer goedgaande Twinkidee met Nico Calis. Zesde werd Cees Embregts met de goedgekeurde hengst Torino. Kosmos met Hanneke Mekkes en Nero van de Rivelhoff sloten de rij van absolute toptuigpaarden.