KNHS


Overzicht Nederlandse winnaars Grote Prijs Rotterdam

22 juni 2008
Zoer-Sam-2

ROTTERDAM (KNHS) - In het Persbericht "Albert Zoer wint Grote Prijs Rotterdam" is een foutje geslopen. Hoewel er inclusief Albert Zoer acht winnaars zijn van de Grote Prijs van Rotterdam, zijn er tot nu toe vijf Nederlandse winnaars geweest van de Grote Prijs van Rotterdam, sinds het concours in Rotterdam de status CHIO heeft gekregen.

Die winnaars zijn: 1969 Harrie Wouters van den Oudenweijer met Abadan, 1979 Ex-aequo Johan Heins met Argonaut Z, Gert Wiltfang met Roman en Paul Schockemöhle met Deister, 1988 Jos Lansink met Felix en 2004 Gert-Jan Bruggink met Joel. De zesde winnaar met de Nederlandse nationaliteit van een Grote Prijs van Rotterdam die verreden is in het kader van het CHIO is Albert Zoer met Sam.
Voordat het CHIO bestond werd er in Rotterdam ook een concours georganiseerd en daarin werd ook de Grote Prijs van Rotterdam verreden. Die werd 1937 gewonnen door kapitein J.A. de Bruine met Milord, in 1939 kapitein G.Tonnet met Kantaka en in 1947 door kapitein J.A. de Bruine met Kantaka. Deze drie namen staan allen op een door de organisatie verstrekte, lijst waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen de pré CHIO jaren en de jaren waarin het gaat om de Grote Prijs van Rotterdam in het kader van het CHIO. Vandaar de lichte verwarring.

Maar voor de goede orde. Zoer is de achtste winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam en de vijfde in het kader van winnaars Grote Prijs van Rotterdam die verreden werden in de zestig jaren dat het Rotterdamse concours zich mag tooien met de titel CHIO.

KNHS mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto Albert Zoer wint met Sam de Grote Prijs van Rotterdam door www.melissen.net