Gemeente Lochem


Eerste veteranenbijeenkomst Lochem op 24 juni

De gemeente Lochem houdt op dinsdagavond 24 juni in Gorssel en Eefde voor het eerst een bijeenkomst voor de veteranen uit de eigen gemeente. Dat doet Lochem, omdat niet iedereen in de gelegenheid is om op 28 juni de festiviteiten bij te wonen van de Nationale Nederlandse Veteranendag.

De gemeente Lochem telt ongeveer tweehonderd veteranen. Het betreft inwoners die in de periode 1940-1945, in Indië, Nieuwe Guinea of Korea hun militaire dienst hebben vervuld, of aan latere militaire missies hebben deelgenomen. Het gaat daarbij ook om recentere missies zoals Libanon, Srebrenica of Uruzgan.

De veteranen verzamelen 24 juni om 19.00 uur bij de begraafplaats bij het Indiëmonument. Na een welkomstwoord van burgemeester Frans Spekreijse wordt de last post geblazen, gevolgd door twee minuten stilte. Vervolgens klinkt het Wilhelmus, waarna de heren Van Houten, Roek en de burgemeester een krans leggen.

Hierna gaat het gezelschap naar de Detmerskazerne in Eefde, waar het wordt welkom geheten door Majoor Groeneweg. Na toespraken van de burgemeester en Majoor Tieleman volgt het Wilhelmus. De bijeenkomst wordt afgesloten met koffie.

Heeft u geen uitnodiging voor deze veteranenbijeenkomst ontvangen, maar wilt u toch aanwezig zijn, dan bent u van harte welkom.