Gemeente Soest

Wijkbezoek B&W Overhees

Datum: 09/05/2008

Burgemeester en wethouders komen naar Overhees

Op dinsdag 24 juni brengen burgemeester en wethouders een bezoek aan de wijk Overhees. Door alle brievenbussen in Overhees rolt deze week een uitnodiging.

De uitnodiging die de bewoners van Overhees ontvangen, bevat:
- een verzoek om de avond van 24 juni vrij te houden;
- een rode kaart om die dingen in Overhees aan te geven, die beter kunnen;

- een groene kaart om de goede kanten van Overhees aan te geven;
- het verzoek om de rode en groene kaart in te vullen en zo snel mogelijk op te sturen naar het gemeentehuis.

Input voor de avond
De gespreksonderwerpen voor 24 juni stelt de gemeente op aan de hand van de informatie op de ontvangen rode en groene kaarten. Om iedereen zoveel mogelijk aan zijn trekken te laten komen, bestaat het programma uit twee delen:

- een plenair gedeelte, waarin iedereen welkom wordt geheten en de gemeente zichzelf én haar werkwijze voorstelt én
- twee subgroepenrondes, zodat iedereen die komt kan kiezen over welke twee thema's hij of zij verder wil praten.

Inventarisatie
In het gemeentehuis worden alle rode en groene kaarten goed gelezen. Punten, die eigenlijk meldingen zijn die bij het Meldpunt Woonomgeving thuishoren, worden gelijk doorgespeeld, zodat die opgelost kunnen worden. Alle andere punten worden onderzocht. Zonodig neemt de gemeente contact op met degene die dat bepaalde punt heeft aangedragen, zodat diegene het toe kan lichten. En voor de wijkavond van 24 juni heeft het college tijd ingepland om aangedragen punten in de wijk zelf te gaan bekijken.

De wijk in
Het college van Soest wil meer contact met de inwoners. Daarom organiseert de gemeente dit jaar vier wijkavonden. De wijkavonden voor Klaarwater en Eng/Soest-Midden hebben al plaatsgevonden en werden druk bezocht. Overhees is nu aan de beurt. Ook uit deze wijk hoopt het college op veel reacties en bezoekers.

.