NCRV

De mensen van de Recherche

Vanaf dinsdag 24 juni 2008
22.30 uur, Nederland 1

NCRV brengt vierdelige serie De mensen van de Recherche

Gedramatiseerde inkijkjes in het reilen en zeilen bij de recherche krijgen we wekelijks voorgeschoteld in verschillende televisieseries. Hoe het er in het écht aan toe gaat, is vanaf dinsdag 24 juni te zien in de vierdelige documentaireserie De mensen van de Recherche op Nederland 1.

Het indrukmakende oeuvre van de De mensen van⦠krijgt een vervolg met een vierdelige âechte krimiâ. Een camerateam van de NCRV-televisie heeft een half jaar meegedraaid op het bureau Feijenoord-Ridderster in Rotterdam. De mensen van de Recherche laat de kijker van dichtbij mee leven met de dagelijkse gang van zaken op de werkplek, aan de hand van de belevenissen van een klein aantal hoofdpersonen. Wat zijn de dilemmaâs in hun werk, hoe werken ze samen, wie neemt welke beslissingen.

We zien rechercheurs aan het werk, met de camera in hun kielzog. Bevlogen mensen die met hart en ziel proberen om in de moeilijke wereld van de misdaad zaken op te lossen en achter de waarheid te komen. Wie heeft het gedaan en hoe krijgen we voldoende bewijs in handen om daders achter de tralies te krijgen. De mensen van de Recherche laat zien dat het werk geen negen tot vijf baan is: âAls je rechercheur bent weet je precies hoe laat je dienst begint, maar je weet nooit hoe laat je weer thuis bentâ, zegt een van de hoofdpersonen dan ook laconiek.

De mensen van de Recherche volgt in de vierdelige serie rechercheurs aan het werk in kleinere zaken en registreert de voortgang van een aantal specifieke zaken. Zoals de zaak van een meisje dat aangifte doet bij de zedenpolitie over seksueel misbruik door haar oom. Hoe zorgen de twee ervaren rechercheurs ervoor om tijdens het verhoor het complete verhaal boven tafel te krijgen én het meisje âovereind te houdenâ. In de opnameperiode vond er een moord plaats in café Havenzicht. Er wordt een uitgebreid rechercheteam op deze zaak gezet. De camera volgt hun snel tot succes leidende actie. Maar heeft de ingerekende man ook werkelijk het dodelijk schot gelost. Uit het verhoor moet het antwoord komen.