Forum



24 juni 2008
voorlichtingsbijeenkomst


10 Traineeplaatsen HBO/WO

Voorlichtingsbijeenkomst Traineeprogramma gemeente Utrecht

utrecht logo Het traineeprogramma is een combinatie van werken en leren binnen de organisatie. Dit betekent dat de trainee een volwaardige functie uitoefent en een gestructureerd opleidingstraject volgt.
Agenda

18.30 - 19.00 uur Inloop, koffie en thee

19.00 - 19.10 Welkomstwoord en toelichting programma door Radj Ramcharan, programmamanager bij FORUM

19.10 - 19.45 Presentatie Traineeprogramma en beantwoording vragen, Sanneke Timmers, Gemeente Utrecht

19.45 - 20.30 Ruimte voor informeel gesprek / afsluiting

Traineeprogramma
Het traineeprogramma is een combinatie van werken en leren binnen de organisatie. Dit betekent dat de trainee een volwaardige functie uitoefent en een gestructureerd opleidingstraject volgt. Het traineeprogramma is bedoeld voor pas afgestudeerden HBO-er en WO-ers met geen of weinig werkervaring. Trainees van verschillende disciplines worden aangenomen op bestaande functies en op specifiek gecreëerde functies.

Selectie
Wij zijn op zoek naar 10 trainees. In principe worden er geen studierichtingen uitgesloten, toch zal er in een aantal gevallen een functiegerelateerde opleiding gevraagd worden. Het opleidingsniveau en leeftijd zijn wel harde eisen. Voor trainees geldt dat zij jonger dan
30 jaar moeten zijn en HBO of WO-diploma op zak hebben. Zij mogen op 1 september 2008 niet langer dan twee jaar afgestudeerd zijn. Bij een gelijke geschiktheid hebben kandidaten met een diversiteitsprofiel de voorkeur.

De trainee solliciteert op een traineeplek. Je kunt denken aan vacatures zoals trainee economen, planologen, ingenieurs, juristen, financiële specialisten, P&O-ers, bouwkundigen, bestuurskundigen, sociologen, onderwijskundigen, stadspromotors enz. Deze traineeplekken worden binnenkort bekend gemaakt via de site www.utrecht.nl/trainee. De taken van de trainee zijn op HBO of academisch niveau en hebben zelfstandig en uitdagend karakter. In de functie is voldoende tijd gereserveerd voor begeleiding en studie.

Instroommoment
Eenmaal per jaar is er een mogelijkheid voor trainees om in te stromen. De werving is van mei tot en met juli. Instromen is mogelijk in september, eventueel in oktober 2008.

Opleiding
De gemeente Utrecht heeft samen de een opleidingsinstituut een traineeprogramma ontwikkeld, dat bestaat uit een aantal generieke modules en een aantal functiegerelateerde modules. Het generieke deel geeft de trainees inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen en leert trainees projectmatig werken. Elke trainee heeft te maken met andere zwaartepunten in het werk, daarom is er, naast een generiek deel, gekozen voor een functiegerelateerde programma. Ook maakt intervisie deel uit van het programma en vormen de trainees een (formeel en informeel) netwerk met elkaar en met trainees van andere gemeenten. De trainee zal ongeveer 15% van zijn tijd besteden aan het opleidingstraject en coaching.

Aanstelling
De trainee krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. In principe betreft het een aanstelling voor 36 uur per week, 32 uur is bespreekbaar. Bij goed functioneren wordt er door de dienst een aansluitende werkgarantie van 2 jaar geboden.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Datum en plaats

24 juni 2008
FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Kanaalweg 86

3533 HG Utrecht
Routebeschrijving >

Aanmelding verplicht
Aanmeldingen via Serdar Ucar
s.ucar@forum.nl
Aanmelden kan alleen via het opsturen van een recente CV. Deelnemers krijgen na hun aanmelding een bevestiging.