Modestudenten tonen eindexamenwerk

06/06/2008 16:29

Hogeschool van Amsterdam

Op dinsdag 24 juni organiseert het AMFI-Amsterdam Fashion Institute, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, het afstudeerevent Fashion Transit '08 in het World Fashion Centre Amsterdam. Studenten van de richtingen Fashion & Branding, Fashion & Management en Fashion & Design geven tijdens dit event een gezamenlijke presentatie van hun eindexamenwerk.

Fashion Transit '08 staat dit jaar in het teken van verleiding. De eerste stap om contact te maken en om elkaar beter te leren kennen, is verleiding. Fashion Transit '08 geeft hieraan vorm door middel van een debat, expositie en catwalk shows. Bezoekers van het event worden tijdens de expositie verleid het werk van de afstudeerders te bekijken, te voelen, te lezen en te bestuderen. Men kan aan het event deelnemen, met de studenten het afstuderen vieren, met hen een gesprek voeren en wellicht na dit event met hen aan het werk gaan.

Tijdens het debat zullen vier geselecteerde Fashion & Branding en Fashion & Management afstudeerders onder leiding van Bahram Sadeghi (de Balie) in gesprek gaan met vier professionals uit de mode-industrie. De professionals zijn Matthijs de Jongh (KesselsKramer), Carlo Wijnands (HTNK), Marian Wigger (Zenggi.com) en Peter van Rhoon (CODE Magazine).

Voorafgaand aan het event zullen in het centrum van Amsterdam posters hangen waarop studenten en voorbijgangers verleid worden te plakken, te schrijven, op elkaar te reageren en zodoende een conversatie aan te gaan over mode en de mode-industrie. Een gesprek dat zal leiden tot verrassende fashion statements en quotes. Deze quotes zullen tijdens het event terug te vinden zijn en de basis vormen voor de expositie en het debat.

Het concept van ruimtelijk, digitaal en grafisch ontwerp van Fashion Transit '08 is uitgevoerd door INA-MATT, Atelier René Knip, Lokaal Werk en derdejaars Fashion & Branding studenten onder leiding van Matthijs van Cruijsen (INA-MATT).

Tevens verschijnt op 24 juni het jaarlijkse AMFI-magazine met het bijgevoegde AMFI graduation book. De editie van 2008 heet Your Biggest BANG. Derdejaars AMFI-studenten zijn verantwoordelijk voor concept en vormgeving onder leiding van docenten Frank Wijlens en Charlotte Lokin. Het magazine brengt recycling naar een hoger niveau uitgaande van het idee 'Every ending is a new beginning' (www.yourbiggestbang.com).

Programma Fashion Transit

Middagprogramma

16.00-18.30 Expositie

17.00-18.00 Catwalk show

Avondprogramma

19.00-20.30 Debat

21.00-22.00 Catwalk show

22.00-01.00 Expositie






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (