Gemeente Binnenmaas

Denk mee over de Wmo Meedoen voor iedereen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een belangrijke nieuwe wet voor de gemeente Binnenmaas. Meedoen is het belangrijkste uitgangspunt van de wet. Jong en oud, beperking of niet, het uitgangspunt is dat iedereen zo lang mogelijk blijft deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze wet handen en voeten te geven, bereidt het gemeentebestuur een Wmo-beleidsplan voor. Op dinsdag 24 juni a.s. wordt hierover een bijeenkomst georganiseerd.

Verantwoordelijkheid

Met de Wmo heeft het gemeentebestuur de gehele verantwoordelijkheid gekregen voor de maatschappelijke ondersteuning in de gemeente Binnenmaas. Maatschappelijke ondersteuning omvat alle activiteiten die het beter mogelijk moeten maken om mee te doen in de maatschappij. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bieden van concrete hulp bij wonen, vervoer en het huishouden.

Nog maar het begin

De uitvoering daarvan is nog maar het begin. Het afgelopen halfjaar is een beleidsplan opgesteld waarin verder invulling wordt gegeven aan de Wmo Dit betekent dat naast concrete hulp bij wonen, vervoer en huishouden bijvoorbeeld ook activiteiten worden voorgesteld ter ondersteuning van vrijwilligerswerk en mantelzorg in Binnenmaas. In het Wmo-beleid zijn dus allerlei onderwerpen opgenomen die van groot belang zijn voor alle inwoners van Binnenmaas.

Denk mee op 24 juni!

Meedoen aan de samenleving, ook van de kwetsbare burgers, is de basis van de Wmo. Centraal daarbij staat dat het beleid en de activiteiten goed moeten aansluiten bij de behoefte en de directe leefomgeving van mensen. Om dit maatwerk te kunnen leveren is het nodig dat inwoners daadwerkelijk meedoen bij het ontwikkelen van beleid. Daarom organiseert de gemeente op dinsdag 24 juni van 20.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst over het beleidsplan Wmo. Op deze conferentie wordt informatie gegeven over de inhoud van het beleidsplan en wordt gediscussieerd hoe de Wmo het beste gestalte kan krijgen in onze gemeente. Omdat het beleidsplan nog een concept is, kunnen uw ideeën en suggesties worden meegenomen in de definitieve uitwerking.

Het programma van de bijeenkomst op 24 juni

* Ontvangst

* Opening door wethouder Els Kooijman

* Toelichting op de inhoud van het conceptbeleidsplan Wmo
* Uitwisseling en discussie over het beleid
* Na afloop is er gelegenheid voor een gezamenlijke borrel

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Maasdam.

Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit deel te nemen aan deze bijeenkomst. U kunt zich hiervoor telefonisch opgeven bij Corine Kortlever-Groenenberg, telefoon 078 - 633 42 16. Een e-mail sturen kan ook: corine.kortlever-groenenberg@binnenmaas.nl. Bij haar kunt u overigens ook terecht om het concept-beleidsplan Wmo op te vragen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl