Drenthe College


Description: Om te beoordelen of je als aankomend student geschikt bent voor de opleiding Sport & Bewegen, kun je meedoen aan de (laatste) competentiescandag in Emmen.

Startpagina

laatste testdag Sport & Bewegen: 24 juni 2008!

Om te beoordelen of je als aankomend student geschikt bent voor de opleiding Sport & Bewegen, kun je meedoen aan de (laatste) competentiescandag in Emmen.

Bij het uitvoeren van een aantal opdrachten word je als aankomend student op een aantal onderdelen beoordeeld. Daarbij gaat het er niet alleen om of je goed kan sporten, maar ook wordt gekeken of je kunt samenwerken en coachen. Er zijn voor niveau 2 en niveau 3/4 nog enkele opleidingsplaatsen beschikbaar in zowel Emmen als Assen.

De laatste competentiescandag voor de zomervakantie vindt plaats op dinsdag 24 juni bij het Drenthe College aan de Veldlaan 2 te Emmen. Ouders, decanen en aankomende studenten zijn van harte welkom van 10:00 uur tot 14:00 uur. Aanmelden kan door te bellen met Marije Joosten, telefoon 0800 - 188 37 34. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging voor deelname aan deze competentiescandag. Er zijn momenteel voor zowel Emmen als Assen nog (enkele) opleidingsplaatsen beschikbaar.

Drie opleidingsniveaus
Bij Drenthe College Sport & Bewegen kan de student kiezen uit drie beroepsopleidingen op niveau 2, 3 en 4. Alle opleidingen zijn te volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol = school en stages). Met de algemene opleiding Sport- en Bewegingsbegeleider (niveau 2 = NIEUW!) kan de student al na twee jaar als sportbegeleider aan het werk. Bijvoorbeeld als assistent trainer/coach bij een sportvereniging of als toezichthouder in een zwembad. De meeste studenten stromen echter door naar de opleiding op niveau 3. Met de opleiding Sport- en Bewegingsleider (niveau 3) kan men gaan werken als zelfstandig sportleider. In het tweede jaar kiest men vakken die men gaat uitdiepen op niveau 2 (begeleider/assistent). In het derde jaar kiest de student één sport waarvoor hij het betreffende bondsdiploma gaat behalen. Met de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (niveau 4) kan hij behalve als zelfstandig sport- en bewegingscoördinator ook aan het werk in het management of als coördinator binnen een (sport)bedrijf of instelling. Aan het einde van het tweede leerjaar kiest men voor één van de vier profielen: BuurtOnderwijsSport (BOS-)medewerker, trainer/coach, bewegingsagoog of sport- en bewegingsmanager.