Gemeente Venlo


Informatieavond Waterschap Peel en Maasvallei

13-6-2008

Veilige dijken: ook in UW belang!

Veel mensen vragen zich af wat een waterschap precies doet. In het bijzonder op het gebied van veilige dijken voor bewoners langs de Maas. Om hierover vragen te beantwoorden, houdt Waterschap Peel en Maasvallei een informatieavond op dinsdag 24 juni in de Maaspoort in Venlo.

Naast het zorgen voor droge voeten, voldoende en schoon water komt die avond vooral de zorg voor veilige dijken aan bod, als belangrijk onderdeel van het werk van het waterschap. Erg interessant voor bewoners langs de Maas. Deze rivier kende de afgelopen jaren immers regelmatig hoge waterstanden, met alle problemen van dien.

In de gemeente Venlo zijn de geplande dijkverbeteringen grotendeels afgerond. Hoe veilig woont u nu? Wat doet het waterschap om die veiligheid zoveel mogelijk te garanderen? Wat mag wel, wat niet op of in de buurt van een dijk en waarom? Enkele vragen die aan bod komen op de informatieavond. U krijgt bovendien een demonstratie van hoe een demontabele kade wordt opgebouwd. Daarbij kunt u eventueel zelf de handen uit de mouwen steken.

Ook de rol van de burger zelf komt aan bod. Wat kunt u doen als u iets vreemds ziet? Hoe kunt u zich voorbereiden op een waterramp? Wat doet het waterschap in dat geval en waar vindt u informatie? Natuurlijk is er ruimte voor discussie en het stellen van vragen. De avond wordt afgesloten met een borrel en de gelegenheid om na te praten.

Informatieavond Waterschap Peel en Maasvallei,

dinsdag 24 juni in de Maaspoort aan de Oude Markt 30 in Venlo, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Iedereen is welkom!