De Haagse Hogeschool

âMeedoen is belangrèkeâhr dan winnenâ

Leeâhrlingen uit basisondeâhrwès strèden om wisselbekeâhr op 13e Haagsuh Schoâlspogt Olympiaduh

Op dinsdag 24 juni en woensdag 25 juni organiseren studenten van de Academie voor Sportstudies (HALO en Sportmanagement) van De Haagse Hogeschool in opdracht van de gemeente Den Haag voor de dertiende keer de Haagse Schoolsport Olympiade. Dit grote evenement, waaraan 2700 leerlingen uit het Haagse basisonderwijs meedoen, vindt plaats in en rond de vestiging Laan van Poot van De Haagse Hogeschool.

Met het oog op de naderende Olympische Spelen in China, is âPekingâ het thema van de Haagse Schoolsport Olympiade. Beide dagen worden daarom op een spetterende Chinese manier met een drakendans geopend. Op 24 juni ontsteekt Arie Sterkenburg, directeur Sport van de gemeente Den Haag, rond 09.00 uur de Olympische vlam. Sander Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport verricht op 25 juni de opening.

Net als bij voorgaande edities staat de sportieve inzet van de kinderen voorop en is âmeedoen belangrijker dan winnenâ. De basisschool met de hoogste notering over de twee dagen ontvangt de wisselbeker. Natuurlijk worden er ook dagprijzen voor de eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Bovendien verdient de school die de mooiste Olympische vlag heeft gemaakt, de originaliteitprijs.

Hoofdsponsor van dit evenement is Cirkel Vakanties. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.olympiade2008.nl.

Clicky