Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Workshop 'Omgaan met stress' voor mantelzorgers

De zorg voor iemand uit uw naaste omgeving brengt verschillende ervaringen en emoties met zich mee. Soms positief, maar soms roept deze zogenaamde mantelzorg, zeker naarmate die langer duurt en intensiever wordt, ook spanningen op. De gemeente Enkhuizen onderkent het nut van mantelzorg en wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die mantelzorgers dragen. Wij vinden het daarom ook belangrijk hen hier op een praktische manier bij te ondersteunen.

Datum en aanmelden
Op dinsdag 24 juni aanstaande organiseren wij in samenwerking met Omring Zorgcentrale de workshop Omgaan met stress. Onder leiding van Magda Frandsen wordt tijdens de workshop aandacht besteed aan het begrip stress. Wat is stress eigenlijk en waardoor wordt het veroorzaakt? U leert bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen om uw spanningen te verminderen of te voorkomen aan de hand van eenvoudige oefeningen. Immers, voorkomen is beter dan genezen!

Mantelzorgers kunnen zich tot 17 juni aanmelden bij Omring Zorgcentrale. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (0229) 206 706 of via de e-mail van het steunpunt: info@steunpuntmantelzorgwf.nl

Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl