Gemeente Lansingerland


Overleg 2e Kamer en ministers over tracékeuze Zuidring 380 kV hoogspanning

De ministers van Economische Zaken en VROM hebben de keuze van het tracé voor de Zuidring van de Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Zoetermeer vastgesteld.

De Tweede Kamer heeft in dit kader op dinsdag 24 juni a.s. van 16.30 18.30 overleg met de ministers over hun voorgenomen besluit. Dit overleg is openbaar. Er is geen inspraak mogelijk en toeschouwers moeten zich kunnen legitimeren.

De hoogspanningsverbinding bestaat behalve uit deze Zuidring van 22 km ook uit een Noordring van 65 km, die van Zoetermeer naar Beverwijk loopt.

De ministers hebben hun besluit over de tracékeuze in een brief aan de Tweede Kamer toegelicht. Op basis hiervan zal de beheerder van het hoogspanningsnet TenneT de aanvragen voor alle benodigde vergunningen en ontheffingen bij de verschillende bestuursorganen indienen. Ondertussen werken de ministers aan een ontwerp rijksinpassingsplan waarin de tracékeuze wordt verwerkt. Begin oktober zal dit plan samen met het definitieve Milieueffectrapport en de ontwerpvergunningen en
-ontheffingen ter inzage worden gelegd. Burgers en bedrijven hebben dan nog de mogelijkheid om in te spreken op de keuze van het tracé en andere daarop betrekking hebbende ontwerpbesluiten.

Voor meer inhoudelijke informatie over de 380 kv-verbinding verwijzen wij u naar www.randstad380kv.nl en www.bureau-energieprojecten.nl