Gemeente Arnhem

Burgeragenda en nieuwe denkrichtingen voor Havenkwartier (16-06-2008) De raadswerkgroep Rijnboog organiseert op dinsdagavond 24 juni een openbare bijeenkomst in het kader van de verdere uitwerking van de plannen voor het Havenkwartier. Dit voorjaar stelde een breed samengestelde groep Arnhemse burgers in drie intensieve sessies een Burgeragenda Havenkwartier op, met ideeën, wensen en zorgen bij de uitwerking van de plannen voor de uitwerking van het Havenkwartier. De Burgeragenda gaat onder andere over de sfeer die het gebied moet uitstralen, de vorm en locatie van de gebouwen, en de wijze waarop het verkeer wordt geregeld.

Tijdens de bijeenkomst van 24 juni wordt duidelijk hoe de Burgeragenda wordt verwerkt in ontwerpschetsen van het Havenkwartier. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij laten praten over de actuele stand van zaken, en om te reageren op de denkrichtingen die de gemeente nu ontwikkelt. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Haarhuis, Stationsplein 1 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Digitaal Panel over Havenkwartier Rijnboog
Op 24 juni zullen ook de eerste resultaten van het Digitale Panel over het Havenkwartier worden gepresenteerd. Tijdens de verdere uitwerking van de schetsen blijft deze vorm van burgerparticipatie, waarbij Arnhemmers via internet concrete vragen krijgen voorgelegd, online. Belangstellenden die zich op willen geven voor het Digitale Panel kunnen contact opnemen met de griffie, griffie@arnhem.nl of 3773851.