Gemeente Geldermalsen

Raadsvergadering 24 juni 2008

17 juni 2008 - Graag attenderen wij u op de raadsvergadering van 24 juni. De raadsvergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis.
Als de behandeling van de agendapunten veel tijd in beslag neemt kan de voorzitter besluiten om de reservedatum van 25 juni te gebruiken voor het behandelen van het laatste agendapunt, de voorjaarsnota.

Graag wijzen wij u op interessante agendapunten.
* Rapport rekenkamer onderzoek gemeentelijk rioleringsplan en verbeterplan
Het rapport is twee maal behandeld in de commissievergaderingen van mei en juni. Naar verwachting gaat de raad nu instemmen met de conclusies uit het rapport en het door het college opgestelde verbeterplan.

* Beleidsvisie begraafplaatsen
In de beleidsvisie staan de kaders voor begraafbeleid in de toekomst. Er worden op 8 punten voorstellen gedaan waaronder het voorstel om op termijn de tarieven te herzien. Daarbij wordt de afweging van kostendekkendheid betrokken. Er komt een kwaliteit/beheerplan. Daarin wordt onder andere aandacht besteed aan het opnieuw in gebruik nemen van de oude/monumentale begraafplaatsen van Beesd en Meteren, met behoud van de cultuurhistorische/monumentale waarden. En ook het aanleggen van voorzieningen voor asbestemmingen (in elk geval urnenmuren en/of strooiveldjes) op de grotere begraafplaatsen.
* Initiatiefvoorstel inbreiden en uitbreiden De fracties van PvdA, CDA en VVD stellen voor om aanvullend beleid voor inbreiding en uitbreiding vast te stelen. Dit geeft meer mogelijkheden voor kleinschalige uitbreiding in de kleine kernen en er wordt nadrukkelijker rekening gehouden met voldoende groen en ruimte om te spelen. Twee aspecten die tijdens de Toekomstdagen in 2007 naar voren kwamen.

Klik hier voor de volledige raadsagenda van 24 juni