Presentatie Trendrapport overheid Cybercrime 2008

19/06/2008 13:44

ICTU

PERSUITNODIGING

Informatiebeveiliging in feiten en cijfers

GOVCERT.NL presenteert Trendrapport Cybercrime 2008

DEN HAAG, 19 juni 2008 - Op dinsdag 24 juni 2008 om 10.00 uur presenteert GOVCERT.NL het Trendrapport 2008: de stand van zaken en ontwikkelingen in cybercrime en informatiebeveiliging in Nederland. Het rapport bevat informatie over nieuwe technieken die internetcriminelen gebruiken, de impact daarvan op de Nederlandse eindgebruiker, overheid en bedrijfsleven en doet aanbevelingen over de verbetering van informatiebeveiliging.

Identiteitsfraude, phishing, botnets, scam en spam: met internetcriminaliteit wordt veel geld verdiend. Niet alleen grote organisaties zijn er slachtoffer van, maar ook de Nederlandse computergebruiker thuis. Eén van de trends die GOVCERT.NL over het afgelopen jaar signaleerde is zelfs, dat deze steeds vaker het doelwit wordt van criminelen. Bewustwording en een goede beveiliging zijn derhalve van groot belang.

Andere relevante trends, cijfers en ontwikkelingen komen aan de orde in het Trendrapport, dat op dinsdag 24 juni van 10.00 tot 11.00 uur wordt toegelicht bij GOVCERT.NL aan de Wilhelmina van Pruisenweg 104 in Den Haag, op de 8e verdieping. Dit gebeurt ondermeer door de nieuwe general manager van GOVCERT.NL, mevrouw Elly van den Heuvel.

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard is het Trendrapport voor uw redactie beschikbaar op 24 juni. Het is niet mogelijk het Trendrapport eerder te ontvangen. Een kleine vooruitblik is te zien op http://www.govcert.nl/movies/teaser(underscore)trends(underscore)nl.mwv

Vanwege beveiliging is het nodig uw komst voor maandag 23 juni 12.00 uur te melden, maar bij voorkeur zo snel mogelijk. Dit kan via schena.mohamed@govcert.nl. Ook kan via dit mailadres een parkeerplaats gereserveerd worden. U wordt verzocht een legitimatiebewijs mee te nemen.

Voor meer informatie: Ella Broos, ella.broos@govcert.nl, 070 888 7555 of 06 5491 8877

Over GOVCERT.NL

GOVCERT.NL is het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Zij ondersteunt overheidsorganisaties in het voorkomen en afhandelen van ICT-gerelateerde veiligheidsincidenten; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zij dit doet door advies en preventie, waarschuwing en incidentafhandeling. Naast de overheid werkt GOVCERT,.NL ook voor de vitale sectoren, de bancaire sector, het kleinbedrijf en de computergebruiker thuis.