Debatcentrum Tumult

Persbericht

UTRECHT HOOFDSTAD VAN CULTUUR IN 2018?

Utrecht in Europa, Europa in Utrecht2

Debatcentrum TUMULT organiseert op 24 juni a.s. het debat Utrecht Hoofdstad van Cultuur in 2018? De volgende vragen staan centraal: Welke stappen moet Utrecht nog zetten om Culturele Hoofdstad van Europa te worden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de gehele Utrechtse bevolking zich mede-eigenaar gaat voelen van '2018'? Hoe gaan beleidsmakers, cultuurmakers en gewone makers met deze uitdaging om?

Met o.a.: Peter de Haan, intendant Vrede van Utrecht; en Thijs Delisse: hij deed onderzoek naar culturele hoofdsteden voor Bureau Internationale en Subsidie Zaken (BIS) Gemeente Utrecht. Voorzitter is Babette Niemel, journaliste. Met een column van Pax, artistiek leider Stichting Habek en straatinterviews met 'gewone' Utrechters.

Dit is het tweede debat in de reeks: WAT BINDT ONS AAN DE TOEKOMST? Utrecht in Europa, Europa in Utrecht. In deze reeks volgen nog: Di. 23 september - Samen sterk in de wereld. Hoe kan Europa bijdragen aan beheersing van de milieuproblematiek en de economische wedloop tussen opkomende en gevestigde economiën?; Di. 28 oktober - Dichter bij de buren - Wat betekent de Europese Unie voor de economische positie van migrantengemeenschappen; Di. 25 november - Erasmus? Orgasmus! - Worden door de studentenuitwisseling Europeanen gesmeed?; Wo. 17 december - De Europese krant? Kunnen opiniepagina's over Europa uitgroeien tot een Europese krant? Deze debatreeks werd mede mogelijk door de bijdrage van het Europafonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken & Gemeente Utrecht Afdeling internationale zaken.

Het debat vindt plaats op dinsdag 24 juni, 20.00 uur, in de zaal van TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Aanmelden kan via www.tumultdebat.nl, of 030-2332430.


Noot voor de redactie/