Gemeente Rotterdam

Dinsdag 24 juni heeft de commissie BVM een extra vergadering in de raadzaal over de concept profielschets voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Op woensdag 25 juni brengen de commissies FIBS en ESMV een bezoek aan het VIP-gebied Erasmus MC-Hoboken. Daarnaast zijn er deze week nog 5 commissievergaderingen op het stadhuis.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 24 juni 2008, 9.30 uur
De commissieleden concentreren zich deze vergadering op het onderwerp participatie. Om te beginnen bespreekt de commissie het onderdeel participatie uit het jaarverslag 2007. Daarna zal de commissie met de verantwoordelijk wethouder in discussie gaan over de voortgangsrapportage van het programma Stadsburgerschap en over de collegeplannen rondom RotterdamIdee, mede naar aanleiding van de tussenevaluatie. Ook spreekt de commissie over het programma Burgerschap en Identiteit.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Dinsdag 24 juni 2008, 14.00 uur, Raadzaal
De commissieleden bespreken in deze extra vergadering de concept profielschets voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Ook alle andere raadsleden zijn hierbij uitgenodigd.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Commissie bezoekt VIP-gebied Erasmus MC-Hoboken Woensdag 25 juni 2008, 9.30 uur
De commissie brengt samen met de commissie voor Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer een bezoek aan het VIP-gebied Erasmus MC-Hoboken. De commissieleden krijgen informatie over de visie op dit gebied. Verder maken zij een wandeling door het gebied, onder andere langs de Museumparkgarage, en krijgen ze de laatste stand van zaken over de nieuwbouw van het Erasmus MC gepresenteerd.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 25 juni 2008, 14.00 uur
De commissie bespreekt de jaarrekening 2007 op de beleidsterreinen Cultuur, Onderwijs en Jeugd. Verder komt onder andere het collegebesluit om het beeld Santa Claus op het Eendrachtsplein te plaatsen aan de orde en wijdt de commissie een eerste debat aan het Cultuurplanadvies 2009-2012 van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC), met het oog op de naderende bespreking van de Kaderbrief 2008.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 26 juni 2008, 9.30 uur
De commissie start deze extra commissievergadering met het uitvoeringsprogramma Creatieve economie 2008. Daarna staat de wijze waarop de motie Van den Berg over werkervaringsprojecten in de creatieve industrie wordt uitgevoerd op de agenda. Vervolgens bespreekt de commissie de Koers 2025 Stadshavens waarin onder andere het idee van de Rotterdam Climate Campus op het RDM-terrein wordt geĂŻntroduceerd. Bij het onderwerp luchtkwaliteit komt de jaarrapportage 2007 aan de orde en de Rotterdamse bijdrage aan het Nationale Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Op de volle agenda staan ook nog de milieueffectrapportage voor de verbreding van de Doenkade, het openbaar vervoer naar Pernis en een nota over duurzame mobiliteit.

Commissie Rekenkamer Rotterdam
Donderdag 26 juni 2008, 15.00 uur, Stadhuis kamer 105 De onafhankelijke Rekenkamer Rotterdam is ingesteld door de gemeenteraad en onderzoekt de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het beleid van het gemeentebestuur. De Commissie Rekenkamer Rotterdam bespreekt onder andere de voortgang van de onderzoeken van de Rekenkamer en de stand van zaken van raadsbehandeling van deze onderzoeken. Op de agenda staat het jaarverslag 2007 van de Rekenkamer Rotterdam. De commissieleden bespreken verder de brief van enkele deelgemeenten inzake onderzoek naar de interne gang van zaken bij de Dienst Sport en Recreatie en de brief van de Rekenkamer Rotterdam inzake een deelgemeentelijke rekenkamer. Ten slotte komt het tienjarig jubileum van de Rekenkamer Rotterdam aan de orde.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening
Donderdag 26 juni 2008, 16.00 uur, Stadhuis kamer 105 De COR spreekt over de behandeling van het COR-rapport in de verschillende gemeenteraadscommissies. Ook komt de collegereactie op het COR-rapport aan de orde.

Bron: Griffie, 19-06-2008