Live via internet: speelnatuur studiedag

20/06/2008 15:37

De Kleine Aarde
24 juni van 10:00 tot 16:00 uur

De Kleine Aarde inspireert en informeert iedereen die betrokken is bij de inrichting van (publieke) speelplaatsen (scholen, architecten, gemeenteambtenaren, wijkraden, speelparken etc.) over het creëren van natuurlijke speelplekken tijdens de SpeelNatuur studiedag 24 juni aanstaande in Boxtel. Wie niet aanwezig kan zijn kan de dag live volgen en mee discussiëren op het internet. Informatie is te vinden op www.dekleineaarde.nl

De Kleine Aarde nodigt je uit: kom buiten spelen

Wat is er leuker voor kinderen dan je uitleven in de natuur. Je eigen avonturen verzinnen en beleven. Klauteren, klimmen, rennen, verstoppen enzovoort allemaal tijdloze manieren voor kinderen om hun energie kwijt te kunnen en hun creativiteit te stimuleren. In het verleden zijn volledig bestrate speeltuinen als moderne paddestoelen uit de grond geschoten. Het is tijd om de natuur in de stad te her introduceren. Hoe? Dat ontdekken deelnemers tijdens de SpeelNatuur studiedag.

Waardevolle workshop

Van ontwerp tot uitvoering worden de theoretische achtergrond en praktische aanpak van het realiseren van SpeelNatuur behandeld. Diverse experts en ervaringsdeskundigen belichten het natuurlijke spelen en de natuurlijke speelplaats van verschillende kanten en gaan ook daadwerkelijk aan de slag in de nieuw aangelegde speelplek op het terrein van De Kleine Aarde.

Tijdens de dag gaat Prof. dr. ir. Kris van Koppen in op de achtergrond van natuurbeleving en de waarde van SpeelNatuur voor het kind. Verdere sprekers zijn de Stichting Oase die op internationaal niveau- en Paul Jansen die op regionaal niveau SpeelNatuur belichten. Het actieve onderdeel van de dag komt van ontwerper Sigrun Lobst.

Opening

In de middag wordt de nieuwe speelplek op De Kleine Aarde in gebruik genomen. Een unieke speelplek, opgebouwd uit boomstammen, touwen, zand en water die volop mogelijkheden biedt om te klimmen, te balanceren, te springen en te verstoppen, vol uitdaging, avontuur en fantasie.

De Kleine Aarde laat zoveel mogelijk mensen samenwerken aan de noodzakelijke duurzame ontwikkeling.

www.dekleineaarde.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.