Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 24 en 26 juni 2008

20 juni 2008
De stadsdeelraad vergadert op dinsdag 24 en donderdag 26 juni 2008 in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5. Vanwege de volle agenda is de vergadering over 2 avonden verdeeld. Aanvang van beide vergaderingen is 20.00 uur.

Deel 1: agenda dinsdag 24 juni

Algemene beschouwingen:

Naar aanleiding van de perspectievennota start de vergadering op 24 juni met algemene beschouwingen. De besluitvorming over de perspectievennota vindt plaats op de raadsvergadering van 26 juni.

Initiatiefvoorstel minder voortijdig schoolverlaten:

De fractie van de PvdA stelt voor het DB een op te dragen een aantal acties te starten met het doel het aantal vroegtijdige schoolverlaters in het stadsdeel drastisch te verminderen.

Voorlopig Ontwerp Herinrichting Openbare Ruimte Timorplein:

Na de afronding van de verbouwing van het gebouw Timorplein 21 stelt het DB voor de Openbare Ruimte van het Timorplein opnieuw in te richten. Samen met het plan worden de resultaten van de inspraak voorgelegd.

Gewijzigd Voorlopig Ontwerp Herinrichting Openbare Ruimte Van Lohuizenlaan:

Dit plan wordt samen met de reacties van bewoners aan de stadsdeelraad voorgelegd.

Functiewisseling jongerenactiviteiten en activiteiten voor vrouwen en kinderen in de Indische Buurt:

Het DB stelt, op verzoek van Civic, voor om het vrouwencentrum naar het Makassarplein te verhuizen en in Rumah Kami het jongerenproductiehuis te vestigen.

Toekomstvisie bedrijventerreinen Zeeburgerpad en Cruquiusindustriegebied:

Deze visie is bedoeld als toekomstperspectief voor de langere termijn en daarmee als kader voor de ruimtelijk-economische wijzigingen in het gebied. In de nota zijn drie scenario's uitgewerkt.

Nieuw Voorbereidingsbesluit ontwikkelingslocatie Kopgebouw en Jachthaven Entrepot:

Op 3 juli 2007 heeft de stadsdeelraad een voorbereidingsbesluit genomen voor het plangebied Kopgebouw en Jachthaven. Dit besluit is geldig tot 18 september. Omdat de vrijstellingsperiode op die datum nog niet is afgerond, dient er een tweede voorbereidingsbesluit genomen te worden.

Vaststellen krediet Sanering camping Zeeburg:

Het stadsdeel is contractueel verplicht om achterstallige saneringswerkzaamheden te verrichten op het terrein van camping Zeeburg.

Richtlijnen drijvende terrassen Waterbuurt Oost en West:

De richtlijnen zijn aangepast naar aanleiding van reacties van bewoners. De richtlijnen zijn van toepassing op Waterbuurt Oost en West op IJburg.

Wijziging Verordening inzake de behandeling van bezwaarschriften:

Naar aanleiding van een evaluatie van de gang van zaken worden een aantal wijzigingen voorgesteld, waardoor de afhandeling van bezwaarschriften efficiënter en sneller kan verlopen.

Beschikbaar stellen van krediet voor realisatie van tijdelijke huisvesting voor 8 groepen leerlingen BBS De Zuiderzee:

Omdat het aantal leerlingen op IJburg sneller toeneemt dan de oorspronkelijke verwachting is het noodzakelijk gebleken om op korte termijn 8 noodlokalen op Steigereiland te plaatsen.

Deel 2: agenda donderdag 26 juni

Voorjaarsnota 2008:

Deze nota is de eerste tussentijdse bestuursrapportage over het lopende begrotingsjaar. De nota geeft inzicht in de voortgang van de beleidsmatige en financiële ontwikkelingen vanaf januari 2008 tot eind maart 2008.

Perspectievennota:

De perspectievennota bevat het financiële kader voor de begroting 2009 en de daarop volgende jaren. In de bijbehorende aanbiedingsbrief heeft het DB de inhoudelijke achtergronden van de perspectievennota toegelicht.

Wijziging indeling programmabegroting 2009:

Het DB stelt voor een aantal wijzigingen door te voeren in de inrichting van de programmabegroting 2009.

Aanbevelingen t.a.v. de inrichting van de administratie van het stadsdeel:

Naar aanleiding van de accountantscontrole zijn een aantal aanbevelingen voor de organisatie geformuleerd.

Vergelijkbare tarieven stadsdelen:

De portefeuillehouders Financiën stellen voor de tarieven in alle stadsdelen gelijk te trekken. Voor Zeeburg leidt dit voorstel tot een tariefsverhoging van EUR 25 per huishouden en een vrij besteedbare ruimte binnen de Zeeburgse begroting van EUR 560.000 structureel.

De volledige agenda en onderliggende vergaderstukken kunt u inzien in de online vergaderkalender: 24 juni en 26 juni.