Gemeente Haren

Uitnodiging bijeenkomst 24 juni 2008

Ontwikkeling aan de Koelandsdrift

12/06/2008

Terrein Hooiveld
De gemeente Haren heeft enige tijd geleden in samenwerking met de provincie het terrein van het melkveebedrijf Hooiveld aangekocht, o.a. voor de aanleg van een noodwaterbergingsgebied. Vorig jaar is met woningbouwcorporatie Woonborg een convenant afgesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de bouw van sociale woningen in Haren. Een van de mogelijke locaties om sociale woningen te bouwen is `terrein Hooiveld' aan de Koelandsdrift. Er zijn evenwel nog geen concrete plannen.

De Alekamp
Een andere ontwikkeling die voor Onnen van belang is, is de vraag van zorgorganisatie De Zijlen aan de gemeente om de vestiging van De Alekamp aan de Mottenbrink uit te breiden. Met de Alekamp is een aantal malen overleg gevoerd en wij hebben aangegeven in principe bereid te zijn mee te werken aan de uitbreiding op een deel van het weilandje aan de westzijde van de Koelandsdrift, tussen de Hooiveldssteeg en de Bareldssteeg. Wij hebben daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden, o.a. planvorming in goed overleg met bewoners. We hebben De Zijlen ook gevraagd de mogelijke uitbreiding te benutten om iets te doen voor de leefbaarheid van het dorp. Ook voor de uitbreiding van De Alekamp is nog geen plan, wel is een ruimtelijke studie gemaakt om een idee te krijgen van het ruimtebeslag van de gevraagde uitbreiding.

Overleg met inwoners Onnen
Onlangs is in overleg met Woonborg, De Alekamp en bestuursleden van Dorpsbelangen afgesproken de bewoners van Onnen zo spoedig mogelijk te informeren over beide ontwikkelingen en met bewoners te praten over hun ideeën daarover. We hebben daarvoor een bijeenkomst georganiseerd. Een belangrijk onderwerp zal zijn hoe we de leefbaarheid van Onnen kunnen behouden en hoe Woonborg, De Alekamp en de gemeente in hun plannen daaraan kunnen bijdragen.

De bijeenkomst is op 24 juni a.s. om 20.00 uur in De Tiehof. De gemeente, Woonborg en De Alekamp zullen kort iets vertellen over de ontwikkelingen, waarna bewoners hun mening en ideeën daarover kunnen laten weten. De zaal is open om 19.30 uur. De bijeenkomst zal tot ongeveer 22.00 uur duren.