Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Aanbieding zwartboek contractvervoer op 24 juni

Er is veel mis met het zogenaamde contractvervoer. Veel gebruikers en chauffeurs klagen over bijvoorbeeld het leerlingenvervoer, gehandicaptenvervoer, zieken- en seniorenvervoer. De klachten gaan onder meer over te lange wachttijden, lange omwegen en overvolle taxibussen.

Meldpunt

Vanaf mei van dit jaar hebben betrokken groepen: vakbond (FNV), CG-Raad, ouderenbonden (Anbo) een meldpunt geopend.
Dit meldpunt leverde in ruim een maand tijd ruim 600 klachten op van gebruikers en chauffeurs. Deze klachten zijn gebundeld in een Zwartboek. Dit wordt op 24 juni aangeboden aan de verantwoordelijke vaste Kamercommissies. De CG-Raad, de Anbo en FNV Bondgenoten willen hiermee bereiken dat de politiek de problematiek gaat oplossen. FNV-Bondgenoten heeft een masterplan met mogelijke oplossingen gemaakt. Ook dit wordt op aan de aanwezige politici overhandigd.

Tijd en plaats

De aanbieding van het zwartboek en het masterplan vindt plaats op dinsdagmiddag 24 juni van 13.00 14.00 uur op het Plein, voor de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag.
Er zijn sprekers uit alle betrokken organisaties aanwezig, ook CG-Raad-directeur Ad Poppelaars. De sprekers zetten de inhoud van het Zwartboek en de noodzaak om oplossingen te vinden voor de problemen kracht bij. De actiegroep Makkers Unlimited komt met een verrassend initiatief.

(Geplaatst: 23 juni 2008)

---