Gemeente Beverwijk


23-06-2008 Wethouder Frowijn reikt veiligheidspakket uit namens KvK

Op dinsdag 24 juni 2008 reikt wethouder Frank Frowijn om 15.00 uur een veiligheidspakket uit aan Klaas Tegel, voorzitter van de ondernemersvereniging. De wethouder doet dit namens de Kamer van Koophandel (KvK) en samen met Stijn van Griensven van de politie. De uitreiking vindt plaats bij Tegel Spectra op de Breestraat. Medewerkers van de KvK lopen aansluitend door het centrum om winkeliers te bezoeken.

Veilig ondernemen
De maand juni staat bij de KvK in het teken van veilig ondernemen. Zo worden ondernemers door de KvK bezocht en krijgen zij een veiligheidspakket aangeboden. In dit pakket zitten stickers met praktische tips, aanbevelingen en een checklist om de veiligheid in de winkels te vergroten. Samen met het bedrijfsleven, de politie en de gemeenten worden deze pakketten persoonlijk aan winkeliers en horecaondernemers overhandigd. Omdat veilig ondernemen alleen door samenwerking bereikt wordt, werkt de KvK Amsterdam met de politie en gemeenten samen in het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC) om de criminaliteit tegen ondernemers tegen te gaan.

Noodzaak
Onderzoek heeft uitgewezen dat ondernemers veel vaker slachtoffer van criminaliteit zijn dan burgers. Ongeveer driekwart van de winkel- en horecabedrijven is slachtoffer van enige vorm van criminaliteit. Met de persoonlijke overhandiging van het pakket willen de RPC-partners duidelijk maken dat het noodzakelijk is dat ondernemers aandacht besteden aan veiligheid. De actie attendeert ze op maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Vaak zijn deze maatregelen van organisatorische aard, eenvoudig en kosteloos aan te passen.

Veiligheidsacties
Een vergelijkbare actie is in april in Amsterdam uitgevoerd. Omdat deze persoonlijke benadering effectief bleek, zet de KvK Amsterdam deze actie voort. Andere activiteiten van de KvK zijn een congres over criminaliteit in de logistieke sector en een congres over het gebruik van camera's.